4/08/2013

En karibisk matutmaning!

Först något riktigt tragiskt - jag upptäckte härom dagen att mitt frysblock till min älskade (och numera välanvända) glassmaskin har fått massa läskiga kristaller på utsidan och misstänker att den läcker frysvätska. Jag tror inte att det är helt hälsosamt att ha frysvätska i min kommande glass... så det verkar inte bättre än att jag ska skaffa en ny glassmaskin. Once you pop, you can't stop - sluta med glassmakeriet tänker jag då minsann inte göra!

Så alla ni som har en glassmaskin, tycker jag ska ta tillfället i akt och använda den. Moman, till exempel! "...efter ett ynka misslyckat försök vågar jag mig inte på't igen!" - pytt, säger jag! Med tanke på vad den kvinnan kan trolla fram i efterrättsväg (typ underbar paj, världens mesta chokladtårta och helt magisk pone), f-ö-r-s-t-å-r ni vad som skulle kunna hända om man släppte lös henne med en glassmaskin? 
I vilket fall ser jag potentialen i den kombinationen, så jag jag utmanade henne att göra glassporr och fick en pepper pot att göra tillbaka - vilket är ganska lustigt eftersom just soppa av olika slag är något jag tycker är lite... tråkigt att engagera mig i. Det blev med andra ord en utmaning för mig med, som klarades med bravur (minus paprikan, som glömdes bort och matbananen, som jag inte hittade.)!

Så, nu väntar jag med spänning på när dulce de leche-glassen ska dyka upp i Stockholms-Karibien. 
Heja Moman! :)

6 kommentarer:

 1. Men ÅH, tredje gången gillt (jag har försökt lämna kommentar här förut via mob me det bara laggar varje gång!)

  Jasså, din stackare du tycker inte det är värt att lägga ner någon möda på soppor? Haha, pepper pot är i alla fall en av mina absoluta favoriter :-) Nästa gång jag handlar gul habanero ska jag skicka till dig!
  Pöss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag behöver nog bara bli sakta men säkert övertygad - pepper poten knuffade mig i alla fall ett steg i rätt riktning! :) Jaaa, en post-habanero låter fint, det erbjudadet antar jag!

   Mobil och bloggkommentarer är typiskt okompatibelt om du frågar mig...

   Radera
 2. Hej! Härlig blogg du har! Försöker bjuda in duktiga bloggare till ett event i Göteborg nu i vår. Har du någon mail jag kan skicka inbjudningen till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Björn! Jag fick ett mail från dig, så jag antog att du hittat adressen. :)

   Radera
 3. Hurra för karibisk utmaning!

  Ja, hon är verkligen efterrätternas kvinna! Om du får in henne på glass-spåret så borde du få medalj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har spelsinkycklingen som nästa att-göra på min lista! Eller... egentligen har jag kikar på jek ribs:en väääldigt länge, men jag väntar 'nnu lite till tills det går att dra igång grillsäsongen (och det är snart vill jag lova!)!

   Jag nöjer mig att få smaka på hennes glass, det är nog likvärdigt med medalj, eller hur? :)

   Radera