4/30/2013

Något sött och nåt lånat.

På grund av (eller snarare "tack vare") tidigare nämnda matlådeverkstad så har det inte blivit så mycket matlagning den här veckan - det jag gjorde när jag fick tid var en favorit i repris från förra veckan. Fortfarande lika gott!

Däremot har jag hunnit med annat ätbart. Glassfabriken är ju igång igen och jag hade redan siktat in mig på Elvaelvas crème brûlee-glass (ni HÖR ju hur sinnessjukt jäkla gott det låter!) och även fast jag gjorde lite fel (jag hade tydligen köpt färdigkokad kondenserad mjölk), så blev det helt vansinnigt gott. Jag har inte prövat att göra det där med karamelliserat socker ovanpå, för jag har ingen gasolbrännare, men ska pröva det inom snar framtid. I samma veva fick jag en väldigt fin vibb om glass med kursbärsrippel i, så jag kokade krusbärssylt (enligt Vår Kokbok), gick efter Helenas recept på vaniljglass, körde smeten i glassmaskin och sen bara varvade jag sylt och glass lite piffigt i en burk. SEN hade jag total glassfrossa på torsdag kväll och gick och la mig som en mätt och nöjd glassboll! 

På fredag ägnade jag mig åt ett antal timmar finhäng med Charlotta, Pernilla och Offen - vi promenerade till Gunnebo slott, åt lunchbuffé, fick sol på näsan och jag fick det kolossala nöjet att dels sitta med världens finaste bebis och dels att prata om allt mellan himmel och jord i typ fyra timmar. Gunnebo slott är en pärla, jag tänker (och rekommenderar er alla) gå dit betydligt oftare!

 Rödkålen vann Carlottas hjärta, de mandolinhyvlade morötterna med dressing och pumpakärnor mitt. Den vispade cremé fraiche-röran gick hem hos alla tre och kunde förmodligen ha ätits direkt med sked!

4 kommentarer:

 1. och palsternackorna med mandel då! vi borde gått in till kocken och bett om recepten... nästa gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh, de hade jag snudd på glömt av i virrvarret av allt annat gott vi åt! En mandolin! Jag måste skaffa en mandolin så jag också kan göra sånt där gött! Jepp, nästa gång gör vi tvångs-studiebesök inne i köket. :)

   Radera
 2. Gunnebo är ett förträffligt utflyktsmål! Lunchen ska jag testa någon dag, det ser jag det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och lite bortglömt, vilket är otroligt synd! Lunchen är värd lite extra tid, så se till att du har ett par timmar att avsätta åt njuteri på hög nivå! .)

   Radera