11/27/2011

Första advent.

Jag har ägnat oktober och november åt att sammanbitet svära åt allt och alla som envisas med att börja julpynta och sälja julmust, pepparkakor och lussebullar i förtid. Vad är GREJEN med högtider en gång om året när allting bara blir försäljningsjippo och överexponeras?!


Men nu. Idag. Idag är det första advent och sakta börjar det blomma lite riktig julkänsla i bröstet. Det har varit pepparkaksbak hemma hos mamma och pappa idag - jag har ätit deg, bakat och ätit pepparkakor, lyssnat på julmusik och nu känns det OK att det är julpyntat, OK med adventsljusstakar, lussebullar och pepparkakor.


... mer än OK, efterlängtat!
Hej december, jag har väntat på dig! :)

Mitt i natten, ett glas mjölk, nybakt pepparkaka och lussebulle.
Ibland är det enklaste det godaste.

5 kommentarer:

 1. Fina pepparkakor och lussebullar :)

  SvaraRadera
 2. Åh, fin ängelform! En sådan vill jag ha!

  SvaraRadera
 3. Hovkonditorn - Ja, hurra för pepparkaksbak! :)

  Kim - Eller hur! Mammas nyinkör för i år. Så himla mycket enklare att baka med än den vanliga ängelformen, för nu slipper vingarna trilla av titt som tätt. :P

  SvaraRadera
 4. Nybakade lussebullar! Jag måste ta mig tid att baka någon kväll, jag vill liksom ha ett aldrig sinande lager i frysen. Det är så det ska vara i december. :-)

  SvaraRadera
 5. Tina - definitivt! Jag har laddat upp med massa, massa pepparkakor, men har inget eget lager av lussebullar... än. Så jag snyltar på mamma när det behövs. ^^

  SvaraRadera