Mormorgjord plommonmarmelad, egenbakat bröd och en salig blandning av allsköns frukter, bär och grönsaker. Lite gammalt, lite nytt och mycket kul!
11/05/2011
Tjusig torsdagssallad.
Lite extra färg på lunchtallriken är aldrig fel, speciellt inte när det är en grå, grå, grå torsdag utanför jobbfönstret, ändå från tidigt morgon tills dess att det helt enkelt blev svart. Det blir inga exakta angivelser här - bara ös på så mycket som du har lust och magplats med!
lättkokt broccoli
tunt skivad purjolök
kokta kikärter
tunt skivad polkabeta
sväng ihop en god dressing:
1 msk olivolja
1/2 tsk honung
juice och finrivet skal av en halv citron
1/2 pressad vitlöksklyfta
en nypa salt och svartpeppar
gärna en handfull persilja/dill
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag gillar ofta rätter med få ingredienser, så alla smaker får ta plats.
SvaraRaderaHur gör du när du skivar tunt? Mandolin?
Är i valet och kvalet att köpa en, men får för mig att det är lite onödigt... *smygsnål*
Kim - Ja, dels det och dels att en inte behöver köpa så mycket olika ingredienser... (jag är också smygsnål. ;)) Jag använder oftast en potatisskalare eller bara en riktigt vass kniv och lite tålamod, men så gör jag oftast bara en portion av allting också, eftersom jag är i ett singelhushåll. :) Hade gärna investerat i en mandolin men.... ja. jag är på din sida där. :P
SvaraRadera