11/14/2011

Länkkärlek och restauranger.

Vet ni vad?
Det är en två veckor sen nyhet, men jag har fått jobb. Riktigt jobb. Sådär fast-(prov)anställd-som-får-lön-regelbundet-jobb. För en som har studerat i princip hela sitt liv, så är det helt fantastiskt att inte behöva oroa sig för om pengarna ska räcka månaden ut. Kan ni tänka er, för första gången i mitt liv ligger min inkomst på över-CSN-nivå!

Jag är fortfarande dagligt lyrisk och som en naturlig följd så går liksom det mesta av min energi till att jobba in mig på jobbet - så tyvärr har det inte blivit så mycket experimenterande i köket som det brukar bli.

För att ni inte ska misströsta och tro att jag svälter (det gör jag inte), så tänker jag ägna mig åt lite länkkärlek så ni vet vad som figurerar i mitt kök ändå:
- Ugnsgratinerad pumpa som jag snubbla över hos Alexandra.
- Koola kålrabbisalladen från Ann-Louise (steg 1 i överkomma-myntarädslan)

och steget utanför köket så har jag varit på inte bara ett, utan TVÅ restaurangbesök i helgen! HEJDÅ STUDENTLIVET!
Först ut var jag med hela familjen på DubbelDubbel, för ett riktigt dumplingskalas. Gå dit. Det är ingen jättelokal eller faaaancy eller nåt sånt - det är två rätt små rum, med ljusa väggar, färgade ränder och pallar att sitta på. Det är fräsch och trevligt och så bra service som det kan bli i en fullproppad restaurang en lördagkväll när det är tre servitriser. Vår var otroligt snäll och glad och kikade förbi oss två-tre gånger och berättade att maten var på gång och att vi inte var bortglömda. Maten, som för övrigt var jättegod och gör att jag vill gå dit den här veckan också. Vi slog på stort och beställde macao, vilket är hela kittet-meny, så du får smaka på lite av allt. Personligen älskade jag deras wonton, algsalladen, ingefärsteet och chokladtryffeln. Nom nom nom!

Restaurang nummer två är en beprövad favorit hos mig - biobesök på Bergakungen med tvillingbror och hans Katten resulterade i en två lång timmar väntan på nästa bio som vi spenderade i restaurang Danilo, där vi delade på dragon chicken wings, Obi-wan ribs och en Paradiso till efterrätt, innan vi avrundade med att kolla på vältränade greker i 3D i coola fightingscener i filmen "The Immortals".

Så, inte så mycket köksinspiration som sagt, men massa mat ändå.
I'll be back!

4 kommentarer:

 1. Vad kul att du gillade Dubbel Dubbel! Jag och mannen måste boka in en date-night snart och gå dit. Tack för länk-kärleken och lycka till med myntan. :)

  SvaraRadera
 2. Välkommen in i arbetslivet! Härligt när man kan äta ute då och då utan att svälta resten av månaden. Är jättesugen på Dubbel Dubbel..! och din rescension gjorde mig inte mindre angelägen.

  SvaraRadera
 3. Stort grattis till jobbet =) Nu kan du tävla om en matkasse från mathem.se på min matblogg så kika gärna in där och tävla om årets julklapp =)

  SvaraRadera
 4. Ann-Louise - Jag är sååå tacksam för det tipset och speciellt mycket eftersom tivllingbrorsans tös är från malaysia. Hon hade inte ätit riktiga dumplings sen hon kom hit (i somras någon gång) och var helt överlycklig! Hoppas att ni får bord snart när ni ska dit och slipper hänga i baren hela kvällen!

  Kim - Tack tack! Det känns härligt, även om jag är mer än lovligt slut när jag kommer hem på kvällarna... men jag antar att jag vänjer mig snart. :) Gå, gå, gå! Vet inte hur det ser ut på vardagskvällar, men det kanske är mindre folk då. :)

  Coquina - Tusen tack! Jag har kikat på tävlingen, verkar kul! :)

  SvaraRadera