1/10/2012

Jobbiga dagar dödar jag med god mat!

Förra veckan råkade jag ut för en släng av total energilöshet - en såndär som gör att en vill gråta för minsta lilla småsak och skrika rätt ut i ren frustration när det är motvind så det nästan inte går att gå framåt? Som tur var för mig hade jag tre matlådor i kylen, fyllda med en alldeles ljuvligt god quinoasallad med grönkål som jag hittade på Green Kitchen Stories. Två kvällar i rad med den salladen, en hög lemony-lime hummus och ett par timmars extra sömn, så återkom mina livsandar. Så, nu vet ni min filosofi: Om livet ger dig jobbiga dagar - döda dem med god mat!

(...och choklad såklart!)

Quinoasallad med grönkål och senaps/citrondressing,
3 portioner (lite modifierad, som det oftast blir)

1,5 dl blandad quinoa
lite salt
2 msk oilvolja
2 msk linfröolja
zest av 1 citron
ca 3-4 msk citronjuice (använd den zestade!)
2 msk grovkorning senap
salt och peppar
6 grönkålsblad, sköljda
granatäpplekärnor till pynt

Skölj quinoan i varmt vatten. Häll i en kastrull tillsammans med lite salt och 3 dl vatten. Koka upp och koka under lock ca 15-20 minuter tills vatten har kokat in och quinoan "svansar" sig. Låt svalna medan du gör dressingen genom att vispa ihop oliv- och linfröoljan med senap, citronjuice och zest. Smaka av med salt och peppar.

Blanda ner dressingen i quinoan och rör runt ordenligt.Strimla grönkålen fint. Jag portionerade ut allt i tre matlådor och dela upp quinoan jämt emellan - sen blandade jag runt så att kålen och fick dressing på sig. Till servering, värm upp den lite försiktigt och pynta med en drös granatäpplekärnor. Som sagt - lemony lime hummus är jättegott till!

4 kommentarer:

 1. Sömn och god mat är verkligen A och O för både stora som små. Skönt att höra att du känner dig gladare igen och jag hade en rejäl svacka i förra veckan då min andra förkylning bröt ut inom två veckor. Men nu är jag frisk igen och har både aptit och kraft tillbaks.

  Jag ser fram emot att testa din kombo! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förkylningar är döden. Har en på jobbet som varit fökyld sen i oktober(!). Helt galet. Nu har jag resfeber istället. ^^
   Yay. :)

   Radera
 2. Vilken vitaminkick din tallrik är, jag blir ju nästan pigg av att bara titta på den.
  Jag kan också behöva rycka upp mig och här har jag ju receptet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gjorde alla på jobbet avundsjuka igår med en liknande tallrik. ^^ Ja, det här är verkligen en präktig vitaminkick där bak (och överallt annars också). :)

   Radera