1/23/2012

Val Thorens i bilder.

 
Nästan varje gång jag åker utomlands så lämnar jag kvar en liten, liten del av mitt hjärta när jag ska åka hem igen. I Val Thorens så blev jag helt trollbunden av vackra berg, snö, sol och långa långa backar som aldrig verkade ta slut. Sen hittade jag ett perfekt längdåkningsspår med plats för att både åka klassiskt och att skejta och sen var jag betuttad på allvar (jag kan förresten inte skejta, men jag försöker lära mig. Första dagen med jag omkörd av ett gäng 5-7-åringar och fällde mig själv med mina stavar tre gånger. Men jag hade jäkligt kul!)

Val Thorens mat var vad jag uppfattar som väldigt mycket traditionellt Franrike. Nybakta baguetter, croissanter, pain au chocolat, ruskigt gott vin och jag har ätit ostfondue för första (men garanterat inte sista!) gången i mitt liv!

 Lunchpaus där en av oss beställde pasta bolognese och fick maten i en burk!

 En annan lunch och jag skrattade hysteriskt åt den orangea korven som dök upp på min kompis tallrik. Tydligen smakade den inte alls illa, den grälla färgen till trots!


 Varför kan inte svenska matbutiker ha stora ostdiskar,  söta små bakverk och riktigt, färsk bakat bröd som inte är bake-off?

 Fördelen med att dela lägenhet med andra matintresserade - förrättstallrik!

 Ljuvligaste pizzan åt vi första kvällen vi kom fram. Efter 27 timmar i en buss och mackor till frukost och lunch hade förmodligen kryddat grus smakat gott, men stenugnsbakad pizza med massa grönsaker och så ett gott rödvin till det? Hejsan Frankrike, jag gillar dig med!

 Aptiten jobbade jag upp i fina, fina längdspår.
 Vad är mer franskt än nybakt baguette till frukost? :)
 Mitt första möte med ostfondue. Ha-lle-lu-ja!

Sista-fikan-i-Frankrike-pain au chocolat och bokläsning.

Ni vet hur det är - hur underbart det än är att vara iväg och pröva nya saker och smaker är det alltid lika härligt att komma hem till sitt eget kök. Tack och hej Frankrike, vi ses ett annat år!

9 kommentarer:

 1. Så vackra bilder och mycket god mat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med bar motiv och lite solsken funkar till och med en mobilkamera... fast maten var godare än bilderna får den att se ut ändå! :)

   Radera
 2. Med den där maten (speciellt ostfonduen) och den miljön blev till och med jag sugen på att åka skidor :)
  Du ser ut att ha haft en förträfflig vecka! Välkommen hem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ostfonduen var to die for, det lovar jag! Tack så mycket och tack det samma! :)

   Radera
 3. Jag blir grymt sugen på att följa dina skidspår och ta mig en tur ner till Val Throrens. God mat, vackra vyer, frisk luft och VIN. Låter helt underbart! For the record så har jag aldrig provat ostfondue. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du har möjlighet, så GÖR DET! Det slog mina upplevelser i svenska fjällen med hästlängder... och uppleva ostfondue gör en nog allra bäst på plats. Om jag inte minns fel så var det distriktet (Savoie tror jag det heter) som ostfonduen liksom kommer ifrån. Det lokala vinet passar med andra ord väldigt bra till det. Om nom nom! :)

   Radera
 4. Välkommen hem, kära plommon! Låter ju som att du har haft en alldeles underbar resa. Och snart ses vi, hurra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Åsa berättade att du fick åka iväg i-sista-minuten till Stockholm - hoppas den resan gick bra och att det inte var något kris-relaterat till det. Jippieyay för nästa veckas träff! :)

   Radera
 5. Ååh, finmat, finspår och finost. Mmm, och burkmat på annat vis! Kul! Och fint att du har haft en härlig semester.

  SvaraRadera