4/16/2012

En dag på jobbet.

I lördags stod jag med mitt (numera f.d.) jobb på en Ica-affär i Kungsbacka, tipsade om bra tänk i mataffären om du vill handla och äta mat som är bra för dig och så bjöd vi på en alldeles ljuvlig smoothie.

Smoothien uppkom ur stundens inspiration och blev dagens snackis - jag avslöjade att den innehöll kiwi, mango, banan och havremjölk... men vilken var den hemliga ingrediensen?!
Det kom många bra gissningar, men det absolut roligaste på hela dagen var de (upprepade) gångerna som någon gissade, gissade och gissade - och när jag berättade att jag hade haft spenat i, tittade helt förundrat på mig och utbrast: "Spenat? Men jag GILLAR ju inte spenat?"Det var innan du hade smakat min smoothie vettu! ;)

Hemlig smoothie (med spenat), en rejäl omgång
4 kiwis, skalade och skurna i mindre bitar
3 bananer
1 paket frusen mango
ca 2-3 dl havremjölk
en halv påse färsk bladspenat

Ner med rubb och stubb i en mixer.
Vroom, vrooom ---> och du är redo att charma inbillade spenat-ogillare!

6 kommentarer:

 1. Verkligen jättegott! och bilderna gör den inte riktigt rättvisa - deT såg mycket godare och fräschare ut irl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och ja, bilderna är inte de tjusigaste... men så är livet med en mobilkamera. ^^ Mia fick en riktigt fin bild också, hojta till henne att hon lägger ut den på FB vettja! :)

   Radera
 2. Men jag gillar spenat! Fast har inte testat att ha det i smoothie än. Inte heller avocado. men getting there...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dåså, då kommer det här garanterat att gå hem hos dig! Se till att du använder en ordentlig mixer/matberedare bara, det krävs lite power för att inte smoothien ska bli grynig av spenaten!

   Radera
 3. Det där låter riktigt gott, och veganskt är det minsann! :)
  Tricket med hemliga ingredienser är bra och visar ju att en del personer egentligen inte tycker illa om vissa råvaror utan snarare har bestämt sig för att inte tycka om dem, ungefär som barn brukar göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp jepp! Sällan jag har någon mjölk eller nåt i mina smoothies, det mesta i mjölkväg jag har hemma är ost. Jag har en pågående kärleksaffär med sojamjölk/mandelmjölk och den kommer nog inte att flamma av på ett tag. ^^

   Haha, precis! Det går att lura i folk nästan vilka grönsaker som vad som helst, bara de inte kan se dem... ^^

   Radera