6/18/2013

Sjunger fläderblommornas lov!

 De är här, de är här, NU är de här!
 

Liksom många andra i bloggosfären just nu sjunger jag fläderblommornas lov och välkomnar med öppna armar flädermanin deluxe som drabbar mig med full kraft. I ungefär två veckors tid ser jag fläderblommor överallt och det kliar i fingrarna av lusten att bara snipp-snapp med en sax och sen hem och fixa fläderkalas! Igårkväll var jag som synes ute på jakt och innan jag, nöjd med dagens bravader (och med fläderdoftade fingrar) kröp ihop i sängen, så hade jag satt årets första omgång med flädersaft. Innan den här veckan är slut tänker jag dessutom ha startat upp en champagneverkstad och nästa vecka tänker jag bjuda på flädersorbet och/eller fläderglass. Även ruskigt nyfiken på att pröva ut en ny variant av fläderknäcke - rödbeta&fläder blev ju en dundersuccé, men lite nytt hittepå är sällan tråkigt!

Varför flädermani, kanske du undrar?
Flädersäsongen är lite som att koka mjölk (som kokar när du vänder ryggen till) - de blommar inte. De blommar inte. De blommar i-n-t-e. Du tittar åt höger i ungefär tre sekunder... och DÄR har de blommar över!
 
Men förra året fick jag reda på en väldigt matnyttig hemlis - fläderblommor går utmärkt att plocka på sig obscena mängder av och sedan frysa in, om du inte orkar ha fläderverkstad i köket på en gång. Hur bra den vetskapen är för utrymmet i frysen, det kan vi väl prata om en annan gång?

4 kommentarer:

 1. WIIII, flädersaft! NÄSTAN det bästa jag vet (efter ditt knäcke då, såklart).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag som knappt ens gillar saft blir helt KÄR varje gång jag gör det här! Hihi, smickrare där! ;D

   Radera
 2. :) ja fläder är typ den enda saft jag har. Gott i drinkar ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med! Fast nu har jag blivit kär i vinbärssaft också! :)

   Radera