6/28/2013

En kväll utomlands i Göteborg.

 
Igår hade jag två målsättningar - överleva den osedvanligt energilösa torsdagen som jag vaknat upp till och undvika att skälla ut människor som inte gjort sig förtjänta av en utskällning (en direkt effekt av att inte ha energi --> väldigt lättretlig). Mitt hållpunkt under hela dagen var: "När klockan är typ 18 så är jag hemma hos Charlotta&Calle och lagar mat och HAR DET BRA!"
 
Jag överlevde dagen, skällde inte ut någon, hade en välbehövlig göttekväll med fint sällskap och skaffade mig dessutom TRE nya favoritrecept varav ett innehåller mynta (!!!). Sen avslutades hela kvällen med att jag fick gå på lägenhetsvisning i det kommande matrepublikanska hemmet. Fint som snus!
 

På tallriken hade vi: vinbladsdolmar, hummus, fattoush, falafel, och favoriten som skymtar lite halvblekt längst bak på tallriken är filodegsrullar fyllda med fetaost&persilja. Vrålgott!
I efterrättsglaset svängde Charlotta ihop shrikand... och så te till!
 

Filodegsrullar med fetaost och persilja
1 förpackning fetaost
en kruka persilja
2-3 msk tjockyoghurt
svartpeppar
(salt)
filodeg, tinad
ett uppvispat ägg

Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka pesiljan. Gaffelmosa fetaosten och blanda med persilja, yoghurt och smaka av med peppar (och kanske salt). Lägg 2 ark filodeg på varandra. Skär i 6 rektanglar, ca 13 x 15 cm.
Lägg ungefär en matsked ostkräm i ena kortänden. Vik in långsidorna (annars rinner osten ut. Mycket dåligt!). Rulla ihop och lägg på bakplåtspappersklädd plåt med skarven neråt. Gör så tills du fått slut på ostkräm.

Pensla rullarna med uppvispat ägg och kör i ugnen ca 10-15 minuter tills de fått fin färg.


Favoriter efter kvällen: ovan nämnda rullar, efterrätts-shrikanden och fattoushen. Det tar sig så sakteligen med mitt mission att lära mig gilla mynta!

6 kommentarer:

 1. Vissa dagar är man glad om man kan hålla psykbryten inom sig. Och att det finns något där i horisonten man kan blicka mot. Som god mat och bra sällskap! Verkar som om ni hade en strålande bra kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är som sjöstjärnan i " Hitta Nemo" säger när den elaka lilltösen bankar på akvariumglaset: "Tänk på nåt roligt. Tänk på nåt roligt! TÄNK PÅ NÅT ROLIGT!" ^^
   En strålande kväll var det minsann! :)

   Radera
 2. Åh, vilken fin kväll det var. Det måste vi göra snart igen! KRAMAR!

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1 på den åsikten! Den höjde min energinivå något kopiöst både under kvällen och nästa dag! Ja, snart igen! =D
   KRAMAR!

   Radera
 3. Mysigt- jag boade in mig hos Tina och Carl i helgen och hade det fint jag med! Matbloggare måste vara världens bästa människor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! De är inte så tokiga de du har närmast dig däruppe heller. ;) Hoppas jag lyckas ta mig upp till er i sommar, trixar allt jag kan!

   Radera