2/01/2015

#circuscitrus

Vad finns det att göra när vädret går mellan grått-svart-gråvitt-halt-regn-snöblandat-regn-snö-som-snart-regnar-bort? Något som ger lite extra energi och färg och extra munterhet i tillvaron?

Svaret på den frågan är givet - ställa till med matbloggsträff igen!Den här gången var temat "färgglatt och citrus" (vilket i vardagstal blev Circus Citrus) och efter en kväll där vi förmodligen skrattade mer än vi pratade, bjöd varandra på den ena syrliga rätten efter den andra, så är det onekligen så att dagen efter förde med sig en slags omvänd baksmälla - trots gråmulet ute även idag så känns humöret lite färggladare. Eftersmaken av gårdagens citruskalas hänger i, som en solbränna efter en semester!Linda hade med sig vad som blev min nya favorit - savoykålsallad med fetaost och apelsin (lite freestylad härifrån). Kim hade piffat ihop broccolibiffar med citron och Åsa hade med en chockrosa röra med vita bönor och rödbeta, som smakade lika härligt som färgen var fin, plus morotsbröd!


Rebecka hade både kålsallad med äpple (syns däruppe) och potatisbullar med kikärter och citron med och jag gjorde en bortglömd favorit - fänkål i tomatsås med gremolata. Det må låta ganska anspråkslöst, men är rent av förbaskat gott!Karin hade med ett vrålgott bröd med polenta, rosmarin och citron. Vi konstaterade: "Osynd om oss!"

Sofie smällde till med både små fröknäcke med mögelost&apelsinmarmelad plus en brownie med apelsin och kardemumma som var len som sammet och preciiis den rätta konsistensen! Syrliga citronformar från Linda bara smälte i munnen. Längst ner finns citronrutor från Beata och längst upp syltkakor från Pernilla.

Tack finaste gänget! :)

1 kommentar:

  1. Alltså! Man kan ju inte se sig mätt på bilderna från kvällen (tyvärr).

    SvaraRadera