7/06/2010

(Åh så god!) Vårig quinoapilaff.

Igår stötte jag på ett sånt där recept igen, som man kikar på, tänker: "Tja, men det ser väl gott ut.", efter en tid faktiskt får tummen ur och prövar och sen inte vill sluta äta den för att det var så gott!

Jag kan inte riktigt förklara magin med den, den verkar nästan lite för simpel... men neeej. Try it out and make you day. :)

Genas våriga quinoapilaff (2 personer)
2,4 dl kokt eller groddad quinoa
1,8 dl sparris, choppas i mindre bitar
1,2 dl gröna ärtor (färska eller frysta&tinade)
1 msk citronjuice (jag hade vitvinsvinäger igår - tänk syra)
0,6 dl choppad dill
1 msk olivolja
1/2 tsk salt

För att grodda quinoa: Blötlägg quinoa (tänk på att det blir mer än du har från början) i 12 timmar i en glasburk. Häll av vattnet och skölj. Lägg tillbaka i glasburken igen (utan vatten) och sätt för typ en gasbinda/nylonstrumpa/nötmjölkspåse för öppningen. Lägg burken på sidan och lämna i ungefär ett dygn. När du ser att quinoan fått små svansar är det klart! :)

För att göra pilaffen: Blanchera sparris och (om du använder färska) ärtor i kokande vatten en minut. Skölj i iskallt vatten och låt rinna av. Blanda alla ingredienser och that's it. :)


Jag hade en sallad på blandade salladsblad, morot hyvlad med potatisskalare, tomater, gurka och avokado, toppad med Angelas fanatiska Better Than Bottled Balsamic Vinaigrette - det är vad som lyser i bakgrunden. :)


1 kommentar:

  1. Låter sådär enkelt som riktigt goda recept ju ofta är! :)

    SvaraRadera