7/12/2010

Problemsökning: Knapriga tortillabröd?

För ett tag sen var jag vansinnigt sugen på att testa det här receptet på enchiladas, men ärligt talat så är jag inget fan av köpta tortillabröd. De ser plastiga ut, de smakar plastigt och deras förmåga att hålla i all evighet trots att de inte är frysta skrämmer mig lite.

"Hur svårt kan det vara?" tänkte jag glatt som vanligt, kollade upp lite recept och fastnade till slut för ett i (den underbara och alltigenom fantastiska boken) "Jorden runt på 80 degar". Allt går bra - jag gör degen, jag kavlar ut tunna degrundlar och jag gräddar bröden i stekpannan. Jag bränner inget, brandlarmet går inte, jag lyckas till och med få dem ganska runda! Allt fine and dandy - tills jag upptäcker att tortillabröden helt otippat har stelnat och numera är betydligt mycket mer likt knäckebröd än mjuka tortillabröd.

Och jag fattar inte! När jag för en gångs skull gör enligt receptet - så blir det fel! Morr, morr och fräs (inte för att det påverkade enchiladaslagandet. Jag bröt bröden och byggde en trekant runt fyllningen. :P).

Så, ni otroligt kompetenta bloggläsare, hjälp mig!
Vilka magiska ord kan jag ha glömt att viska under bakningsprocessen?

2 kommentarer:

  1. det är inte så att de ska läggas under/i en fuktig handduk under tiden som man gör alla bröden? jag har för mig att jag har läst det i något recept.

    du får ha en fortsatt bra dag! kram

    SvaraRadera
  2. Va, kan det vara så enkelt? :O
    Jag ska testa snart igen och meddela resultatet! :D Tack!

    SvaraRadera