7/26/2010

Ompackning och en kick-ass frukost till er!

Up to date!
Veckan på Sommarstället var fantastisk (tack för alla fina kommentarer!). Jag har sovit och sovit, plockat lite blåbär, badat och grillat. Igår satte jag och Bror oss i bilen - semestern slut för honom, jag skulle hem igen för att packa om. Den här veckan kommer jag att bosätta mig på min dansskola för att dansa non-stop i fem dagar - men jag ska lämna er med ett frukost(eller mellis. Eller kvällsmat. Eller bara-för-att-du-vill)-tips innan jag ger mig av igen!

Har jag skrivit om banana soft serve/nästan-glass?
Anyways, det hela är mycket enkelt - du tar en banan, skalar den och bryter i bitar (ja, jag har prövat att frysa in den hel och oskalad. Det är ingen bra idé, jag lovar!) och lägger den i en plastpåse i frysen. Nästa morgon hystar du bananen i mixern i och kör ett tag tills bananen blivit som mjuk glass. Voilá, så svårt var det! Smaksättningen är givetvis ganska så oändligt - kakao, andra frysta bär (hallon har dock en tendens att bli lite beska), annan fryst frukt, ha i en matsked sylt eller äpplemos... En riktig hit är att smaksätta bananen med kakao och sen mixa i lite fryst blodapelsinjuice!

Nu, med rätt bakgrundsinfo, till tipset!
Du vet Ben&Jerry-glass? Glasseländet som är dyrt som skrutt och samtidigt så gott att jag aldrig kan gräma mig någon längre stund för at jag äter upp mina pengar? I många av deras glassar ingår det kakbitar av något slag, typ Bohemian Raspberry, Half-baked, Cookie Dough... förlåt, jag ska sluta nu. Så, igår kväll slog det mig - men varför inte göra en god OCH nyttig variant? Nästan-glass, smaksättning... och smulade Bumsbollar? (eller Mikkanbollar, Lottbollar, Jessicabollar, Pontusbollar, Vildabollar, eller Körsbärsbollar eller din alldeles egen variant!)?

Oh yes, I did. ;)

Ben&Jerry - släng er i väggen!-frukost
1 banan, skalad, bruten i bitar och fryst
1 fryst, tärnad, lite tinad persika (min smaksättning)
2 bumsbollar
blåbär

Lägg hälften av blåbären i en djup tallrik. Kör bananen i en mixer tills det blir nästan-glass. Lägg i persikan och kör tills den är finfördelad (du kan behöva stanna och skrapa ner från kanterna ett par gånger). Smula bumsbollarna i mindre bitar och rör ner i nästa-glassen. Häll hälften av blåbären i botten på tallriken. Lassa på nästan-glassen ovanpå och toppa med resten av blåbären. Ha en fortsatt trevlig vecka hörni, så hörs vi om några dagar igen! :D

3 kommentarer:

 1. AAhhh! Jag. måste.göra.glassen!! Shit vilka cravings du ger mig kvinna, du är ju farlig ;)

  Men när du kommer hem igen ska du få bekanta dig med min älskling, han finns på livskraftsbloggen ;)

  SvaraRadera
 2. Hehe, jag vet. ;)
  Det var pure bliss, sen frukosten. Nu är jag däremot slut på bollar, men det tänkte jag fixa idag. :) Jag SÅG HONOM, vilken snyggning som flyttat in, mjau! ;)

  SvaraRadera
 3. AmendufattarvilkenSUCCÈ detta skulle bli hemma :) Och mjölkfritt liksom :) Perfa!

  SvaraRadera