Vegopaj på ett kick

2,4 dl dinkelmjöl
0,6 dl krossade linfrön
2 msk olivolja
0,6 dl mandelmjölk (eller mjölk efter eget tycke)
1/2 tsk havssalt
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad/färsk persilja
Värm ugnen till 200 grader. Om du inte använder en pajform med teflon, olja in pajformen. Blanda mjölet och linfrön. Blanda i en mindre bunke ihop olja, mjölk, salt, persilja och tomatpuré. Blanda i det blöta i mjölblandningen och blanda ordentligt. Kavla ut degen och klä pajformen eller tryck ut degen med fingrarna. Låt vila i kyl medan du gör fyllningen.
Pajfyllning:
1 sats hummus
ca 2 dl god tomatsås/salsa av något slag
2,4 dl kokade kikärtor
1 liten morot, skuren i stora bitar
1 liten lök, skuren i stora bitar
1/2 röd paprika, skuren i stora bitar
0,6 dl fryst tinad spenat (eller motsvarande mängd färsk)
1 msk färsk dill
1 msk färsk basilika
1/4 tsk salt
en puff cayennepeppar
1 pressad vitlöksklyfta
0,6 dl pumpakärnor
0,6 dl solroskärnor
1 tsk chiafrön/ hela linfrön
1,8 dl dinkelmjöl
Ställ undan hummus och tomatsalsa. Lägg resten av ingredienserna förutom solros-, pumpakärnor, linfrön och mjöl i en matberedare. Mixa tills det blandat sig ordentligt. Häll mixen i en bunke och blanda i solros-, pumpakärnor och linfrön. Rör i mjölet lite i taget. Ta ut pajskalet och bred ut hummusen i ett lager i botten. Som nästa lager brer du ut grönsaksmixen. Toppa pajen med tomatsalsan och så in med pajen i ugnen i ungefär 20 minuter. Den fryser sig alldeles utmärkt - jag väntade tills den svalnat och delade den i bitar som jag fryste in.
Nu är de slut. Suck.
(den fina bilden är från Angie på Oh she Glows!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar