10/26/2011

Award!

Varför är det så roligt att svara på typ-quiz-frågor?
Jag vet inte, men jag är i alla fall glad för den award jag fick av Kim på Tant Russins Bak - tusen tack, det gjorde min dag! :)

1. Varför började du blogga?
För att svara på den här frågan fick jag gå tillbaka och läsa mitt allra första inlägg som jag skrev. Det hela började med att jag köpte lägenhet och flyttade hemifrån (för andra gången). Jag Har varit matintresserad länge, men just i den vevan så började jag uppmärksamma alla dessa halvfabrikat och hur lite tid och kärlek många faktiskt lägger på mat. Det får liksom inte plats i resten av vardags-måste-görandet, vilket jag tycker känns jättetråkigt. För två generationer sen var det självklart att veta hur en stoppade korv - idag hålls det kurser för det, och det ses som något spännande och lite ovanligt. Jag förespråkar inte alls att vi SKA göra allt från scratch själva hemma, men tror att lite mer kärlek och tid på mat skulle göra att vi tog bättre hand om oss själva. Sen är jag otroligt nyfiken på både nya och gamla tekniker och råvaror - bloggen är mitt anteckningsblock där jag samlar det jag testar och det jag älskar sen förut och det jag lär mig älska.

2. Vilka bloggar följer du?
Oj. Massor. De nyaste tillskotten finns bland Göteborgsbloggarna: Lilla Matderivén, Tant Russins Bak och Miss Meisters Mat (sen kikar jag in de andra göteborgarna också). My New Roots såklart, men det har ni nog redan förstått. Oh She Glows och Choosing Raw är två andra underbara engelska bloggar. Fina Tinas Pickipicki har varit med länge och Träningsglädje också (Sara kan konsten att både inspirera, komma med tokiga utmaning, ta fina bilder och skriva tänkvärda inlägg.) Njutmaten ligger tyvärr nere just nu, men där finns massa gott, samma lika gäller för Jakten på ren livskraft. Sist men inte minst så älskar jag Pytte, för hon är en av de roligaste jag vet.

3. Vilken är din favoritfärg?
Det varierar. Just nu är jag ruskigt förtjust i puderrosa.

4. Vilken är din favoritfilm?
Det finns så många! Tecknad så älskar jag de flesta av Disneys filmer och Herkules lite extra. Annars är Stolthet och fördom (den lite äldre versionen) en favorit. Och eftersom jag är en nörd så avgudar jag Marvels filmer (X-men, Spiderman, osv.).

5. Vilket land/länder skulle du vilja besöka?
USA, New York lite mer exakt. Dans och mat. Min version av himmelen.
Nya Zeeland. Fix idé sen Sagan om Ringen-filmerna.
Malaysia, med min brors fina flickvän.
Grekland. Mamma och jag har pratat om det massa gånger men aldrig kommit dit.
Frankrike, Paris. Matmekka.
Irland. Guinness!

Och ställen där jag redan varit som stulit en bit av mitt hjärta - Thailand, Spanien och Italien.

Mina fem bloggare som jag skickar det här vidare till är:
1. Körsbäret på Jakten på ren livskraft
3. Ann-Louise och Vera på Lilla Matderivén
4. Tina på Pickipicki

5 kommentarer:

 1. Haha, åh, jag älskar också att fylla i sådan här enkätfrågor, och att läsa andras svar också, även om jag inte känner dem =D Fast dig känner jag ju lite grann, i alla fall nu när jag läst igenom dina svar ;) Jag älskar också Disney och Hercules! Och jag vill åka till varenda ett av de länder du vill åka till <3 Tack för spännande länktips!

  SvaraRadera
 2. Varsågod :) Kul att få veta lite "inside info..."
  Och ännu roligare att ses igår.

  Ditt knäcke knäcker all konkurrens!

  SvaraRadera
 3. Alexandra - Ja, det är ju som att en får en liten, liten inblick i någon annans liv. Spännande. :) Det finns så himla många roliga ställen att besöka. Tur att livet är långt. :) Hoppas du hittar något kul bland länkarna! :)

  Kim - Kul att läsa dina svar också! En är ju lite nyfiken i en strut. :) Skördefesten var verkligen toppen, ser redan fram emot det förhoppningsvis kommande julmyset! Tack, så glad att du gillade knäcket! :D

  SvaraRadera
 4. Snabbt och lätt - med andra ord vill du ha länken direkt? ;) Det är bara att söka på "soppa" alt "pumpa" i rutan längst upp till vänster i bloggen eller klicka på länken till min Receptsamling/lagat (till hö i bloggen) och där skrolla ner till "Soppor" ;)

  Pumpasoppa (med sauterad skogssvamp) och den lite enklare pumpasoppan utan svamp och annat tillbehör som är lite tunnare än den jag lagade till i torsdags.

  Vassegod!

  SvaraRadera
 5. Haha, det är latmasken i mig sim talar såhär på en måndagsförmiddag. ;) Tusen tack Åsa! :)

  SvaraRadera