10/04/2011

Favoritpumpa!

(Bilden har jag lånat härifrån)

Efter lite detektivarbete på Google har har kommit fram till att pumpan som fick vara mycket lyckad stand-in för spaghetti squashen heter Delica (kallas också hokkaido, kabocha eller japansk pumpa). Fruktköttet är mörkare orange och smaken är söt, lite nötaktig med en hint åt potatis. Jag har bara ätit den ugnsbakt, men tycker den är ruskigt god... och dessutom är den en riktigt kurvig liten snygging. Vem vill inte ha en sån i köket? ;)

4 kommentarer:

 1. Ja, jag VILL definitivt bjuda in den "snyggingen" i mitt kök! Är SÅ sugen på pumpa nu, men allt jag hittar i mina affärer är gigantiska prydnadspumpor - det är inte vad jag vill ha med mig, vart ska jag förvara dem i mitt minikök? Tror inte att jag har smakat den här sorten, men det skulle jag gärna göra <3

  SvaraRadera
 2. Men åh, vad typiskt! En vill ju liksom hinna äta upp allt innan det blir gammalt... utan att det kommer pumpa ur öronen på kuppen. :P
  Jag hittade min lilla snygging på Ica Maxi på Mölndalsvägen - annars är Bondens Marknad i Haga på lördagar ett rätt säkert tips, de brukar ha lite mindre pumpor. Hoppas du hittar någon snart, det är verkligen en 10-poängare, både sett till insidan och utsidan! ;)

  SvaraRadera
 3. Visst är oktober månad underbar med alla dessa pumpor som finns ute i butikerna!
  trevlig helg:-)

  SvaraRadera
 4. MrsSunshine - Hela härligheten börjar liksom sent i augusti och sen blir det bara bättre och bättre med höstprimörerna. Jag har ganska nyss börjat att inse att pumpor är underbart, så det är som kalas varje dag!
  Trevlig helg på dig också!

  SvaraRadera