
Havrekakor med äpplen, valnötter och kanel, 5 st
80 g ljus sirap
30 g ljus muscovadosocker
25 g äpplemos
1,5 tsk kanel
140 g havregryn
70 g valnötter
50 g torkade äppleringar
Sätt ugnen på 160 grader.
Rosta valnötter (såhär är bästa sättet.) och grovhacka dem och de torkade äppleringarna.
Antingen smörj eller bakplåtspappra en form (jag använde en limpform).
Värm sirap, smör, äpplemos och socker i en kastrull tills dess att smöret och sockret är helt smält. Ta av från värmen och rör ner havregryn,kanel, hackade äpplen och valnötter. Rör om så allt blandar sig ordentligt och tryck sedan bestämt ner havreblandningen i din form. Baka flapjacksen 20 minuter i ugnen och låt de svalna helt (gärna stå en stund kylskåp) innan du skär dem i bitar.
Den är sannerligen genial! Som en äppelpaj i fickformat. :-) Namnam.
SvaraRaderaGenial var ordet, tack! :D
RaderaTorkade äppleringar! Shit, det var länge sedan. Förr missbrukade jag sådana. Måste nog köpa en påse....
SvaraRaderaMhmm, jag känner igen det där... alldeles för lättätna, de rackarna!
RaderaDu får ta och flappa dig över hit nu, ta med dig knäckebröd och de här vetja!
SvaraRaderaJag måste bara fasta i en vecka först, annars får jag inte plats med all mat som kommer lagas! ;)
RaderaGuldkorn i vardagen, det är bra grejer det! Undra om man skulle kunna göra en variant med frysta körsbär - nästan som en körsbärspaj fast i fickformat...
SvaraRaderaAllt som kan bli en paj i fickformat låter som en bra idé tycker jag! :)
Radera