12/16/2013

Saffranspaella med blomkålsris, skaldjur och kyckling.


Det har surrat en idé till ett recept ganska länge i mitt huvud, men det var först ikväll som jag fick tummen ur och receptet ur huvudet. Min tankebana gick ungefär: "saffran - paella - blomkålsris?"
Till min (och min kurrande mages) lycka visade det sig vara både busenkelt och snabbt (men har man tid och lust att grilla sin egen kyckling respektive pilla skaldjur så går det alldeles utmärkt det också.).

Hurra för lyckade första-gången-experiment!

Saffranspaella med blomkålris, skaldjur och kyckling, 2 port

1 litet blomkålshuvud
1 liten gul lök
1/2 buljongtärning
1-3 dl varmt vatten
1/2-1 påse saffran
ett par nävar fryst skaldjursmix
2 färdiggrillade kycklinglårklubbor
4-5 champinjoner
smör
salt
peppar

Tärna löken fint. Grovriv blomkålen på ett rivjärn. Fräs lök och blomkål tillsammans med saffran i ca 5 minuter.

Skiva champinjonerna och lägg med snittytan ner i en stekpanna. Låt de fräsa lite tills vätskan kokat bort, vänd på dem, ha i en klick smör, salt&peppar och smörfräs dem. Stäng av spisplattan och låt dem ligga kvar, så är de varma till servering.

Häll på såpass mycket vatten att det är ca 2-3 cm vatten i botten på kastrullen. Ha i buljongtärningen samt den frysta skaldjursmixen. Låt puttra tills den mesta vätskan kokat bort och skaldjuren är varma. Värm kycklingen, fördela den och paellan på tallrikar och toppa med den smörstekta svampen.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det var det verkligen! Gott och värmande i (vinter?)rusket som är nu!

      Radera