Charlotta gjorde saffransknäck och jag bokmärkte det i huvudet till Den Stora Julgodisverkstan som inföll två dagar innan jul. För slippa att äta knäck ända till maj (inte för att det behöver vara något doligt med det...) och få lite variation så delade jag upp min knäcksmet i tre olika smaker: vanlig knäck, saffran och pepparkaka. Eftersom det finns nötallergiker i familjen valde jag att fylla botten på några formar med finhackad mandel och lämna resten tomma. Några av saffransknäckarna fick på samma vis lite apelsinskal smulat i botten på formen. I samma veva som det var Julgodisverkstad klädde vi granen och fnissade samstämmigt åt mamma som envisas med att varje år i princip hälla glitter över granen... precis som det ska vara!
(receptet från Charlotta)
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 dl grädde
smaksättning:
vanligt knäck - inget eller finhackad mandel, strödd i botten på knäckformarna
saffransknäck - 1 pkt saffran (/och rivet apelsinskal, strödd i botten på knäckformarna)
pepparkaksknäck - 2-3 tsk pepparkakskrydda

Gott, men jag är livrädd att plomberna ska ryka när jag äter kola! Hoppas du har det fint i jul! Kram
SvaraRaderaDå får man helt enkelt suga på kolan tills den blir mjuk nog att inte ge sig på plomberna! ;) Hoppas du haft en fin jul du med. Kram!
Radera