7/03/2010

Plommonet hjärta chiapudding.

Min nya förälskelse är chiafrön, eller mer exakt chiapudding. Chiafrö har gelbildande egenskaper, precis som linfrön, innehåller omega 3, kalcium och massa bra fetter, för att nämna något. Med andra ord - det är lätt, det går fort, det går att variera på tusen olika sätt och är nyttigt as hell. Vad mer kan man önska sig? :)

Choklad- och kokoschiapudding
1 näve osaltade jordnötter
1-2 msk kakao (beror på hur stark chokladsmak du vill ha)
1 msk kokosolja
2 dadlar
1,8 dl vatten
2,5 msk chiafrön

vindruvor
kokos

Lägg jordnötter, kakao, kokosolja, urkärnade dadlar och vatten i en mixer och kör tills det är så finfördelat det går (vill du ta vanligt mjölk/sojamjölk/nötmjölk istället går det lika bra). Häll chiafrön i en skål, häll på mixerblandningen och vispa ordentligt (jag använder en gaffel). Ställ skålen i kylskåpet i 5 minuter, ta sedan ut och vispa lite till. Ställ tillbaka skålen i kylskåpet i 15-20 minuter till. Garnera puddingen med delade vindruvor och lite kokos. Enjoy! :)

<3!

1 kommentar: