4/21/2010

Ack, det gör ont när knoppar brister.

När jag precis började grodda, fick jag lite storhetsvansinne och ville odla allt (eller ja, sånt som gick att äta i alla fall). Jag gjorde ett fullt fungerande försök med solrosskott och beställde hem en massa frön som jag skulle leka med. I januari. Blir ni väldigt förvånade om jag säger att man bör plantera de flesta frön i mars-april någonstans? Jag fick helt enkelt lägga odlingstankarna och påsen med frön på en hylla och vänta.

Men igår, smällde det! Då stoppade jag i mig i farmors fleecetröja, plockade fram jord, spade, krukor och frön och satte igång. Försökte ringa mamma för att höra om det var något speciellt jag skulle tänka på, men hon var på jobbet. "I värsta fall så gror de ju inte." tänkte jag och körde på känsla. Här kommer en bild på mina nya bebisar! :)

Utan inbördes ordning: rosmarin, oregano, persilja, timjan, bladdill, basilika och koriander. De ska få stå inomhus i början och komma ut en stund när det är bra väder och sol. Fortsättning följer!


Psst! Förresten, Körsbäret! Det finns ett gäng frön kvar om du också vill leka trädgårdsmästarinna? ;)

2 kommentarer:

  1. Ooh! jag skulle älska att leka trädgårdsmästarinna! Lite skeptisk till hur det skulle fungera med katterna, måste hitta en kattsäkrad plats i lägenheten först bara ^^

    SvaraRadera
  2. Ah, jag tänkte inte riktigt så långt måste jag erkänna. Du kanske kan fixa med en krok och någon hissanordning i taket? ;)

    SvaraRadera