Klassisk pimpad kladdkaka
100 g smör
3 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
Pollygodisar
Minismarties
Sätt ugnen på 200 grader, smörj och bröa en bra kladdkakeform. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smält smör. I en annan skål, blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt, rör sedan ner bladningen i ägg-socker-smör-smeten. Hacka eventuellt Pollygodiset i mindre bitar (det gjorde inte vi.) och rör i det. Häll smeten i formen och strö över smarties. Grädda kakan i ca 20 minuter, håll lite koll på den så att den inte blir för fast!
Till vår enorma förtjusning blåste Pollygodiset upp sig när det var i ugnen och blev mjuka, fluffiga bollar. Jag tror dock att jag ska ta och experimentera lite med kladdkaka när andan faller på - jag vill ha mer chokladsmak och mindre socker. Mikkan är ju annars känd för att pimpa till recept med gott utfall... hur tror ni nötmjöl skulle göra sig i en kladdkaka?
Jag tror det skulle bli GRYMT! Testade en köpekladdkaka häromveckan som hade mandelbitar i sig, och det var ett sjukt fint lyft!
SvaraRadera