4/19/2010

Bibehåll barnasinnet!

Jag och C hade storslagna planer med nostalgivibbar i lördags - Disneykväll och raw sushi. Efter en veckas diskussioner om vilka filmer vi skulle se (vi hade redan innan avverkat Mulan, Lejonkungen, Herkules och... någon mer) kom vi fram till Alladin, Ringaren i Notre Dame, Askungen, Tarzan och Lilla sjöjungfrun. Glada i hågen gick vi och handlade det sista till maten och lånade filmer. Vi inledde med Alladin, hade paus för att göra maten och fortsatte med Ringaren i Notre Dame. Efter det hade vi lite beslutsångest innan vi bestämde oss för Askungen... som visade sig vara "Askungen och det magiska trollspöt". Fel film. Vi skrattade lite åt hur klantiga vi varit som hyrt fel film och satte i Lilla sjöjungfrun... som också var fel, en rip-off och hette "Lilla sjöjungfrun. Sagan om Ariel. " Lite småtjuriga satte vi i Tarzanfilmen, bara för att upptäcka att den också var fel. Då svor vi så det osade över vår egen klantighet, innan vi började skratta åt eländet och gjorde (världens godaste!) raw äpplepaj och tittade på "Julie&Julia" istället.

Jaha. Tre filmer fel av fem. Hur lyckas man?
...tur att maten var god i alla fall! :)

Sushiröra 1: mosad avokado, hackad purjolök, pepparrot
Sushiröra 2: pinjenötter mixade med wasabi
Sushiröra 3: mandel mixad med olja, paprikapulver och curry

Tillbehör: soja, wasabi, inlagd ingefära, noriark
morot, rädisor, gurka, selleri, paprika och tomat i sushipassande bitar.

Gör rörorna och skär grönsakerna. Klipp norin i lagom bitar och gör sushibitarna en och en. Försök lägga på lagom fyllning så att det går att rulla igen (jag lyckades inte särskilt ofta med det.)


Världens godaste och finaste äpplepaj!

2 kommentarer:

  1. Låter ju grymt! Berätta om pajen också, hur gör man?

    SvaraRadera
  2. hehe, ja det blev lite taco-effekt på sushin, alldeles för lätt alldeles för mycket fyllning :) Klart att vi gillade den! Det är väl en ren omöjlighet att inte gilla tacopaprikan? ;)

    SvaraRadera