4/27/2010

Jättegrön och god comfy-luch.

Okej, om jag har satt i mig samma sallad tre gånger på mindre än en vecka så förtjänar den definitivt en plats på bloggen. Det här är på något sätt comfort food för mig - det är hårt och mjukt, krispigt och fluffigt, beskt, surt och sött, alltid i en enda härlig röra. :) Receptet är en total rip-off från "Raw food på svenska", bortsett från att jag inte har rädisor och pytsar på lite alfalfagroddar istället.

Jättegrön spenat- och ruccolasallad
1/2 ask bladspenat
1/2 ask ruccola
en näve alfalfagroddar
1 stjälk selleri
1 grönt äpple
typ 5 cm gurka
1 avokado
6 valnötter
1 msk citronjuice
1 msk honung

Blanda salladssorterna på en tallrik. Skär selleri, äpple, gurka och avokado i så stora bitar du vill ha dem och blanda ner i salladen. Hacka valnötterna lite grovt. Ringla över citronjuice och honung, blanda runt ordentligt och toppa med valnötter. Voilá - comfy food-lunch! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar