5/04/2010

Bättre sent än aldrig.

Attans, vad tiden går fort!
Det var inte förrän igår, när jag gick förbi mamma som satt vid datorn, kikade på min blogg, tittade på mig och sa med en liten suck "Nehe... ingenting nytt." som jag insåg att visst katten, det är ett bra tag sen.

Shame on me! Till mitt försvar var det en sjukt busy förra vecka - inte ens helgen var ledig! Men, här bjuder jag i alla fall på vad som jagar bort min eftermiddagskoma idag. Inget avancerat eller världsrevolutionerade, men en trevlig och god färgklick såhär på en tisdag. :)

Knallröd kick-smoothie
två kupade händer röda vinbär
fem-sex jordgubbar
en liten apelsin/vanlig småcitrus
en skvätt vatten

1. Om du använder frysta bär som jag, tina dem tills de är mixbara.
2. Skala citrusfrukten och ner med den, bären och en skvätt vatten i ett bra mixerkärl (gärna med höga kanter, vi gillar inte röda stänk all over the place) och mixa tills du får en konsistens du gillar. Jag vill ha mina smoothie lite tjockare så jag kan äta dem med sked - vill du ha en lösare konsistens så ha i lite mer vatten. Pimpa med valfria frön och avnjut. :)

Annars har jag bytt hushåll igen. Farmor och farfar är hemma och har fått tillbaka sitt hus, jag flyttade vidare till mamma och pappa och invaderade deras kök genom att börja grodda mer eller mindre på studs. :)


Slutligen - vissa människor passar på att rasta sina hundar i solen;
jag däremot, rastar mina små örtplantor. ;)

3 kommentarer:

 1. O! Den smodin såg fin ut. Får jag publicera den på Råkost.se?

  SvaraRadera
 2. Oh, vad glad jag blev när du säger så! Gör gärna det, du får gärna nämna att den kom härifrån. :)

  SvaraRadera
 3. Absolut! Nu finns du här: www.rawfoodrecept.com/2010/05/knallrod-kick-smoothie.html

  och här: smodisar.blogspot.com/2010/05/knallrod-kick-smoothie.html.

  Jag snor gärna fler recept av dig, men det är ju lätt att missa också, så du får jättegärna anmäla dina recept här: www.rawfoodrecept.com/p/bidra-med-recept.html

  Krams!
  CB:t

  SvaraRadera