5/26/2010

Raw bröd - svårare än jag trodde.

Helt inne i raw food-svängen är det mycket experimenterande som händer i mammas och pappas kök just nu (jag är ju tillfällig hemlös pga. stambyte och badrumsrenovering i min lägenhet). Det har resulterat i ganska många bra grejer, som Genas indienwraps,
Gullfots favorit eggless egg-salad och ett gäng väldigt trevliga smoothies, där det senaste guldkornet är gårdagens päron- och blåbärsfluff.

Men, allt blir inte bra. Jag har pysslat lite med att försöka mig på raw bröd... men det har inte varit någon höjdare hittills. Det första var ett helt eget hitte-på, på groddat kamutvete och lite grönsaker och smakade kort och gott äckligt och gräs. Ner i komposten. Andra försöket var carrot-rainsin bread, och även om det var bättre, smakar det fortfarande gräs och ger mig aningens kväljningar. Så, idag är jag inne på mitt tredje försök och tänker att botten på en rawpizza borde väl kunna vara en bra brödbas?

Stay tuned, jag återkommer med hur det hela invecklar sig. Lite missmodig är jag dock, så under tiden - om det är någon som har ett idiotsäkert och gott recept på raw bröd (eller liknande, jag är inte kinkig) så snälla, dela med dig! :)

5 kommentarer:

 1. vad kul med en till som gillar/är intresserad av raw food :) jag är också inne på det :p Var på en föreläsning med Erica Palmcrantz härom veckan och hennes bok om råa desserter kan verkligen rekommenderas om du inte redan har den.

  Du får ha en fortsatt bra dag och jag ska testa din smoothie :) kram

  SvaraRadera
 2. Vill också testa rawbröd,tänkte jag. Men usch va svårt det lät!
  Har du sett den där härliga mackan som finns på råkosthemsidan- med någon krämig grej på?
  Det är egentligen en svamp, bild från Kiviks lilla råa. Tycker det ser så gott ut. Kanske det faktiskt tar lite av den mackakänslan man vill ha? Inte bröd, men ändå. För grejen:)
  Välkommen in till min hemsida förresten!

  SvaraRadera
 3. om du vill se lite bilder från föreläsningen samt läsa lite om den kan du bla kolla in den här länken:

  http://blogg.aftonbladet.se/beautybyjulia/2010/05/mmmm

  jag kan även rekommendera ericas hemsida (har länk på min blogg, palmcrantzinstitutet) om du inte har besökt den redan ;)

  du får ha en fortsatt bra kväll! kram

  SvaraRadera
 4. Jag har inga bra tips här tyvärr... vet ju att Geena köoper raw erller iaf semi-rawbröd over there, men sånt finns ju inte här i Svedala.

  Anv hellre typ endiveblad som bröd/taciskal för att lägga i fyllning än konstiga gräsmos, är väl min personliag slutsats.

  SvaraRadera
 5. blev det gott?? :D Raw-pizza brödet??

  SvaraRadera