5/28/2010

Min fredag i bilder.

Jag började med att bli bjuden på lunch på underbara SuperSushi av bästa Lemlas. För att skippa kli i munnen byter jag min räka mot en avokado och blandar i så mycket wasabi i sojan att det går upp i näsan ibland. :)Efter lite shoppande på Saluhallen ("Jag ska bara ha lite ost", yeah right. :P) fick jag bestämma fik och valde utan att tveka Ahlströms konditiori. Där delade vi på varsin pinfärsk vetebulle och wienerbröd och njöt varje tugga!

Säg till mig vilka caféer som har små servetter under
temuggarna nuförtiden? Riktigt konditori ska det vara!Som sista stopp hade vi min renoveringslägenhet (det är kaklat i badrummet!) för att hämta post och mitt paket från Råvarubutiken!


Jag blev
extra glad när jag hittade ett fint bokmärke med liljekonvaljer fasttejpat på kartongen och en liten handskriven lapp i, där Erik&Vilda tackade för beställningen och hoppades att vi skulle få mycket glädje av varorna. Så lite som gör så mycket - Heja Råvarubutiken! Nu blir det experiment-tajm i köket! :D

5 kommentarer:

 1. Helluu!
  Jag är ju ganska ny veganare själv, men lite mer trogen vegetarian i alla fall :) Rawgrejen är nytt, därför jag är så frälst vid fruktgrejer. Konstig idé egentligen... he, nåja. Rödbetsbiffar! Det är stort tips. Jag gör alltid olika, och har inte fast recept. Kikärter ( håller bättre än potatis tycker jag) och smått kokta rödbetor. Ifall de har svårt att hålla ihop kan man slänga ner lite "no egg" ifall man inte hatar det. Det har jag gjort en gång då jag gjrode för lös deg, och det gick fint. Krydda typ nästintill ingenting, havssalt som kan vara knaprigt gott. Så gott med själva rödbetan själv! En annan god grej är spenatbiffar. Inget recept där heller :S Kanske kan finnas på vegania.net? I mina spenatbiffar har jag faktiskt rivit liite sojaost. Mums :)
  Dessutom är det ju trevligt att göra biffar på kidneybönor, soltorkade tomater och lite chilisås. Hm. Jag får finna ut recept till detta så jag kan skriva om det på bloggen ju. Det kommer så småningom:P Oj, va långt d bl! Hoppas det var någon inspiration. Det är iaf favoritbiffarna enligt min ickevegfamilj!

  SvaraRadera
 2. Förresten! :)
  Jag gjorde hasselnötsbiffar, http://www.vegetariskt.com/visarecept.asp?ReceptID=102
  Dessa gjorde jag en del under min vegetariska tid(dock inte två lök!). Därefter har jag gjort om det till någon annan variant utan ägg, men det var länge sedan. Gott ialla fall!

  SvaraRadera
 3. hej!
  hoppas att du har haft en bra lördag så här långt!? :)

  vad beställde du för något spännande!? :)
  du får ha det så bra! kram

  SvaraRadera
 4. Älskar att få råvarupaketen med bokmärken som ibland har pratbubblor, små meddelanden och så sjukt bra innehåll! :D

  SvaraRadera
 5. Trevlig blogg du har. Lagt till den i mina favoriter :)
  Har gjort en beställning från råvarubutiken jag med. Väntar på att den ska komma hem! :)
  Kram på dig

  SvaraRadera