8/20/2011

Eviga frågor.


Det finns vissa saker som tycks dela in mänskligheten i två vitt skilda läger, som bara spottar och fräser åt varandra och aldrig kan komma överens. Typ om det finns en Gud, hur lakrits egentligen ska uttalas och huruvida surströmming är en gudagåva eller ett straff för den eventuella arvssynden. Det får vara hur det vill med den saken - i torsdags var det surströmmingspremiär och när kvällen var slut var det ett mycket nöjt och mätt Plommon som stjälpte i sig ett antal glas vatten och sen somnade sött.

8 kommentarer:

 1. jag har (tyvärr) aldrig testat surströmming...

  SvaraRadera
 2. Nej, det är kanske inget som en köper hem själv och testar en vanlig vardag. :P Jag brukar fjäska in mig när mamma och pappa ska iväg och äta hos sina vänner - jag har ju haft det i närheten ända sen jag varit liten. Då var det ju dödendöden, men sen växte jag upp och blev lite förståndigare. Detknepiga är ju att precis som många andra råvaror så skiljer sig ju smaken och kvalitéen väldigt mycket mellan olika märken. Ta chansen om du får den! :)

  SvaraRadera
 3. Den stora frågan kvarstår dock: När kommer receptet på knäckebrödet upp? Eller kan man lägga in en beställning? ;)
  Tack för i lördags!

  SvaraRadera
 4. Haha, det går bra att gör bådadera! ;) Jag ska försöka hinna få upp det imorgon kväll, kul att du gillade det! :)

  SvaraRadera
 5. Oj, s-u-r-s-t-r-ö-m-m-i-n-g! Det har jag aldrig ätit, men skulle bra gärna smaka. Däremot tog vi oss en tur till Mölndal i söndags, och som vi letade efter björnbären! Vi letade och letade och letade, men utan lycka. Så dom är dina, allihop! :-)
  Tack för i lördags, det var så kul att få se er allihop. Och tack för det mycket goda knäckebrödet, fantastskt gott!

  SvaraRadera
 6. Vi har aldrig provat, men som vi önskar att få prova... i alla fall en gång i livet:) Med tanke på lukten så bör det väl göras långt bort från andras snokar.

  SvaraRadera
 7. Haha, ja, jo, det är ju lite det som är problemet. Jag har tänkt flera gånger att ställa till med surströmmingsskiva, men jag tror att jag kommer bli utsparkad från min lägenhet (som jag i och för sig äger, men ändå. :P).

  SvaraRadera
 8. Tina - Ja, det är värt ett smakförsök i alla fall. Eller kanske flera... man får liksom vänja sig in med det lite. Åh, om jag visste att ni skulle ut och leta skulle jag ha preciserat mig mera! Jag plockar på väg till jobbet, det blir v typ 05,-1 liter om dagen. :) Tack själv, det var superkul att träffa er också! Hoppas ni hade en bra helg och hann med allt ni ville. :)

  SvaraRadera