Jag är ovanligt seg med att snappa upp trender och såna där allmänt bra och coola grejer som andra människor, med lite mer övergripande koll är betydligt snabbade att haka på. Vissa kanske skulle se det som något negativt, men jag ser det som att jag får njuta av saker som andra redan har kvalitetessäkrat. Det kan väl inte vara fel?
Det jag egentligen ville säga är att jag, lite senare än många andra, har upptäckt den fantastiska bloggen My New Roots där Sara B skriver om vacker, fin och näringspackad mat - allt kombinerat i recept med väldigt stor dreggelpotential.
Den här linssalladen har jag ätit säkert 6 gånger på typ två veckor, gärna två dagar i rad. Definitivt kvalitetesprövad och godkänd med andra ord! Bilden kommer från en lunch på jobbet och jag lovar att den smakar roligare än jag lyckats få den att se ut!
Best-Ever Lentil Salad från My New Roots
Det är inte så många obligatoriska ingredienser, så försök få tag på dem - det kommer att vara värt det!
5,4 dl svart belugalinser
1 medelstor röd lök, tärnad
2,4 dl torkade svarta vinbär (eller russin/annan torkad frukt)
0,8 dl kapris
Dressing:
0,8 dl olivolja
0,6 dl äppelcidervinäger
1 msk lönnsirap (honung funkar också)
1 msk stark senap
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
1 tsk spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk malen kardemumma
1/4 tsk cayennepeppar
1/4 tsk malen nejlika
1/4 tsk malen muskotnöt
1/4 tsk kanel
Annat piff som är gott till:
Sallad; färsk spenat, ruccola, maché, osv.
Valnötter
Paprika, potatisskalarehyvlad morot, (förmodligen nästan vilken grönsak som helst)
Groddar (mamma gav mig groddförbud när det var EHEC-hysteri, men nu är det fritt fram igen! :))
Såhär gör du:
1. Skölj linser. Häll i en kastrull och täck en bit över med vatten. Koka upp och koka sedan under lock ca 15 minuter. Akta så att de inte blir överkokta, då blir det bara mos och ingen rolig linssallad alls.
2. Medan linserna kokar - i med alla dressing-ingredienserna i en flaska/burk, på med lock och så skaka skaka skaka!
3. Tärna den röda löken fint och om du använder lite större torkade frukter, hacka de i lite mindre bitar. Samma sak gäller för kaprisen.
4. När linserna är färdiga, häll av dem och skölj av dem under kallt vatten. Fortfarande lite småvarma, blanda dem med dressingen (så mycket du tycker behövs). Blanda i lök, torkad frukt och kapris. Jag föreslår att om du har ytterligare piff till linssalladen, så lägg det direkt på tallriken och häll linserna över. Hugg in och njut av partyt i munnen. :)
Jag fullkomligt ä-l-s-k-a-r My New Roots och är helt beroende av den. Har inte hunnit testa linssalladen än men den är med på måste-prova-listan. :)
SvaraRaderaMY GOD - vilken blogg du precis länkade till. och vilken bra blogg DU har! ska genast följa dig!!
SvaraRadera