8/26/2011

Mysfredag.

Mamma. En stor gryta med musslor och ett recept som faktiskt är liiite bättre än de vanliga vinkokta musslorna som vi brukar göra. Dessutom lyckades mamma med kunnig och hjälpsam personal få tag på ett liknande vin som vi fick på en skaldjursmiddag förra året med ledorden "Det smakade sparris och gröna vindruvor!" Vinet ifråga heter Les Fumées Blanche, är en sauvignon blanc och även om sparris och gröna vindruvor låter lite skumt, så smakar det alldeles ljuvligt till skaldjur.

Moules Normandie (nästan)
2 nät musslor
1 finhackad morot
1/2 finhackad zucchini
1 finhackad scharlottenlök
1 strimlad röd chili
3 vitlöksklyftor, rivna/finhackade
2 dl vitt vin
2 dl fiskbuljong
2 dl grädde
smör

Rensa musslorna - släng de som inte stänger sig när du knackar på dem. Fräs grönsakerna, vitlök och chilin i smöret tills allt har mjuknat. Häv i musslorna, rör runt ordentligt och ha i vitt vin, fiskbuljong och grädde. Koka under lock i ca 5 minuter. Servera på en gång, förslagsvis med sparris-och-gröna-vindruvor-vinet och ett gott bröd att suga upp den ljuvliga buljongen med.

Happy mysfredag!

2 kommentarer:

  1. Vi tog receptet ett steg till genom att tillsätta laxbitar strax efter musslorna åkte i och räkor precis innan servering. Det blev kanongott!
    P&N

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhherreminje... det kan jag verkligen tänka mig! Två tummar upp för att levla upp recept! :)

      Radera