2 nät musslor
1 finhackad morot
1/2 finhackad zucchini
1 finhackad scharlottenlök
1 strimlad röd chili
3 vitlöksklyftor, rivna/finhackade
2 dl vitt vin
2 dl fiskbuljong
2 dl grädde
smör
Rensa musslorna - släng de som inte stänger sig när du knackar på dem. Fräs grönsakerna, vitlök och chilin i smöret tills allt har mjuknat. Häv i musslorna, rör runt ordentligt och ha i vitt vin, fiskbuljong och grädde. Koka under lock i ca 5 minuter. Servera på en gång, förslagsvis med sparris-och-gröna-vindruvor-vinet och ett gott bröd att suga upp den ljuvliga buljongen med.
Vi tog receptet ett steg till genom att tillsätta laxbitar strax efter musslorna åkte i och räkor precis innan servering. Det blev kanongott!
SvaraRaderaP&N
Åhherreminje... det kan jag verkligen tänka mig! Två tummar upp för att levla upp recept! :)
Radera