10/31/2011

Skördefest!

Sist vi Göteborgs matbloggargäng sågs var en solig lördag i Haga på Bondens Marknad, med finbesök ändå från Stockholm i forn av Tina och Carl. Där och då pratade vi om en skördefest framåt höstkanten och i torsdagkväll stod det "skördefest hemma hos Åsa" i min kalendern.

Jag bakade två sorters knäckebröd, skördeknäcke och knäckebröd med pumpa, rostad mandel och kanel (kommer snart, jag råkade visst baka utan mått igen...), konsulterade Eniro och begav mig iväg till vad som blev en otroligt trevlig kväll full med god mat, matnördande och diskussioner - i finaste sällskap med värdinna Åsa, Ann-Louise, Beata, Linda, Kriistina och Kim. Det som det fanns mest av på bordet var pumpa och rödbetor - här är vad det bjöds på!



Linda bjöd på en skaraborgsk specialitet - hemgjord grynkorv med rårörda lingon.


Kristiina hade gjort en fin paj med kronärtskocka och massa herbes de Provence, samt fina små rödbetsmuffins (som jag inte lyckades få med på bild).

Åsa bjöd på en ljuvlig god soppa med butternut squash och råa kålrabbisticks och så goda små ostsnittar som var väldigt lätta att "bara ta en till" av (jag var uppenbarligen alldeles för upptagen med att äta, för inget av det fastnade tyvärr på bild.)

Kim hade gjort färgsprakade och jättegoda småpajer med rödbeta, chevré och honung (de ska tydligen vara jättegoda varma också, så jag ska göra dem hemma... bara för att kunna jämföra ordentligt!).

Ann-Louise ståtade med ugnsbakad butternut squash med en chipotle in adobesås och pyntad med pumpakärnor. Hittills har jag älskar allt på hennes blogg och det här var inget undantag! Ann-Louise, när kommer det här receptet upp? :)


Kvällens matförälskelse för min del blev dock Beatas underbara sötpotatispaj. Den var så krämig och lagom söt och alldeles orange och helt enkelt sjukt god!


Jag gick hemåt mätt, nöjd och alldeles glad i magen. Tusen tack för supergod mat och fint sällskap! Det är faktiskt lite häftigt hur många spännade människor som jag fått tillfälle att träffa genom bloggandet. Mer sånt! Visste ni förresten att det går rykten om att det kommer anordnas lite matbloggarjulmys framåt adventstiderna till? Jag ser redan fram emot det! :)

5 kommentarer:

  1. JAG VILL OCKSÅ GÅ PÅ SKÖRDEFEST!!!!

    SvaraRadera
  2. Tummen upp för skördefest! Vad bra att du tog bilder!

    SvaraRadera
  3. Tina - Åh, det är bra surt att du bor ääända långt-bort-i-Stockholm - du hade fått komma om du hade varit här, såklart! Men du! Vi får försöka planera in så du kan komma på julmyset! Hur gick pumpafrossan i helgen förresten? :)

    Kim - Sördefest is the shit! Ja, fördelen med att mina bilder tas med mobilkamera är ju att den alltid är med, även om bilderna kanske inte blir högsta kvalitet. :P

    SvaraRadera
  4. Så soooorgligt att jag inte var meeeed! Men nästa gång, säger jag bara. DÅ jävlar ska jag vara med. Sådeså.

    SvaraRadera
  5. Charlotta - Vi saknade dig med, så hoppas att det klickar med ditt schema nästan gång. Då jävlar! :)

    SvaraRadera