4/20/2010

Äpplepaj!

Hmm, jag inser ju i efterhand att det är lite utav en teaser att bara lägga ut en bild på något som jag kallar "världens godaste äpplepaj" och sen inte delge receptet. Det är till och med lite åpet, för att vara ärlig, och sån vill jag ju inte vara. Här kommer receptet!


Världens godaste äppelpaj för 2 väldigt sötsugna

Till degen:
2 dl mandlar
1 msk rapsolja
2-3 färska dadlar
2 tsk kanel
en nypa salt
1 msk honung
2 msk kakao

Fyllning och garnering:

1 äpple
1 banan
2 färska dadlar
kanel efter smak
2 tunt skivade äpplen till garnering

Fram med mixern och kör mandlarna finhackade. Ha sedan i olja, dadlar (glöm inte ta ur kärnan!), salt, honung, kanel och kakao och kör tills det bildats en mjuk deg. Tryck ut degen i två djupa tallrikar. Diska ur mixern en snabbis och hiva sedan ner ingredienserna till fyllningen och mixa till en slät smet. Fördela fyllningen på pajskalen och garnera med tunt skivade äpplen. (Citat från baket: "Räcker det med äpple eller ska jag ha mer?" C tittar på pajen, tittar på mig med ett stort leende och säger: "Äpple är gott!". Vi hade massa äpple på, med andra ord. ;))

Pudra över lite kanel, intag soffposition framför valfri Disneyfilm och njut. :)

3 kommentarer:

  1. hrm *host* det är väl ändå dadlar i degen också? ;)

    SvaraRadera
  2. Göttans, bra där, publiceringen gillar vi! Men, jag blir som körsbäret förvirrad. Dadlar står inte med i ingredienslistan för degen, men i beskrivningen?

    SvaraRadera
  3. Ehhh... hoppsan. Det blev lite klippande fram och tillbaka när jag redigerade, och dadlarna blev visst lite bortklippta. Det är fixat, nu är det som det ska vara! :)

    SvaraRadera