4/26/2010

Zucchinipasta med tomatsalsa och nötfärs (stand-in för Skånematen).

Jag skäms lite över att jag varken haft tid eller ro att berätta om förra veckans matresa till Skåne (vi åt äggakaka!) men håll ut liiite till, jag skriver snart om det!

Tills dess får ni hålla till godo med en raw variant på spaghetti med köttfärssås. :)

Zucchinipasta med tomatsalsa och nötfärs
1/2 -1 zucchini (beroende på storlek och hunger)
1/2 dl majs
1/2 dl gröna ärtor
1/4 röd paprika
sallad efter humör och behag

Salsa:
1 tomat
1/4 röd paprika
3 soltorkade tomater + lite olja
en handfull färska basilikablad (eller torkad om det inte finns)
1 tsk torkad oregano
cayennepeppar efter smak

Nötfärs:
en handfull mandlar och valnötter
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
soja
olivolja

Salsa: Skär tomater och paprika i lite mindre bitar. Mixa alla ingredienser (stavmixer går som en dans) och smaka av med cayennepeppar för önskad hetta.
Nötfärs: Kör nötterna i en mixer till ett lite grövre smul. Häll över i en skål och blanda med kryddor, olivolja och soja. Börja med lite grann av oljan och sojan och ha i mer efter smak och tyckte.

Hyvla zucchinin med potatisskalare/osthyvel. Skär paprikan i små bitar. Blanda sallad, ärtor, majs, paprika och salsan. Toppa med nötfärs. Klar! :)

2 kommentarer:

  1. oooh! Blev det lika gott som vi hoppades på? :D

    SvaraRadera
  2. Du... gott är faktiskt bara förnamnet. Jag åt resterna efter vårt tacomys i söndagskväll och det var så jäkla gott att jag gjorde om alltihopa till lunch idag. Så gott var det. ;)

    SvaraRadera