2/04/2012

En kavalkad av stört snygga sallader.

De som säger att det är tråkigt med sallader har uppenbarligen aldrig ätit lunch/middag hemma hos mig!

(jag vet att den låter lite galen, men den är sååå god!)Det har varit lite stilla här, med anledingen att min telefon (och tillika kamera) håller på att klappa ihop. Ergo - jag kan ta bilder, men jag kan inte överföra dem till datorn. Jag sitter med en värdelös sladd som glappar så mycket att det är värre än rysk roulette att försöka föra över bilder och på sistone har det inte funkat alls. Lösningen på problemet stavas egentligen k-ö-p-a-n-y-t-e-l-e-f-o-n, men så länge så får det duga med pappas dator och bluetooth!

16 kommentarer:

 1. Svar
  1. Färg på tallriken till folket! :)

   Radera
 2. Gud vad gott! Jag MÅSTE få tag på mer grönkål. På onsdag bör både Fram och Ecostore få in ett nytt parti och I am sooo there!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Jag har något behovs just nu av att få så mycket färg på tallriken som det bara går. Jag ska jaga grönkål idag - börjar på Ica Maxi och sen är jakten i full gång! :)

   Radera
 3. Och vad glad jag blir att du provade min Nutcrackin' Apple Salad. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jag också glad att jag gjorde! :)

   Radera
 4. vilka härliga färgglada sallader, man blir ju glad bara av att se på dem! blir dock inte mätt bara av att se på dem, så nu måste jag ju ändå fixa nåt att äta... tack för awarden hörru!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju nackdelen med recept på internet, oftast blir en ju bara hungrigare av att surfa omkring. :P Varsågod och tack själv för all inspiration! :)

   Radera
 5. Oh vilken salladsfest!
  Min favorit tror jag är den med grönkål (daaah), granatäpple och avokadon.

  Och vet du vad, jag känner din syssling! Vilken cliffhanger va...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Party varje dag vettu! ;)
   Jaaa, den salladen var en hit! Det står inte i receptet, men jag rekommenderar att massera grönkålen lite i förväg med dressingen, så mjuknar den lite. Gör en stor sats när du ändå är igång, grönkålen går ju att använda till annat än just den salladen.

   Men VA?! Det känns ju aningen overkligen... cliffhanger, på min ära! Vem är det?! Och hur?!

   Radera
 6. Sallader är nog det jag gillar att laga allra mest, just för att det går att använda nästa vilka råvaror som helst, och de är ofta väldigt färgstarka. Dessutom blir smakbrytningarna tydliga när många av ingredienserna är råa.
  Jag gör ofta riktigt mättande sallader med massvis med ingredienser, så den som tror att sallad behöver vara något litet och lätt har fullständigt fel...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sallader är förmodligen det jag gör allra, allra oftast hemma. Bästa sättet att få ihop en tallrik där ALLTING som en längtar efter får plats på (eller nästan allt i alla fall. Beror ju liite på vilka smakkombinationer som en är sugen på. :P)

   Jag brukar försöka hålla mina sallader utan massvis av ingredienser, men det är bara så jag funkar - en lååång ingredienslista avskräcker mig oftast från första början. Men, finns det en recept som har fått stående ovationer trots sin långa ingredienslista, kan det mycket väl hända att jag prövar den ändå. En är väl inte dum. ;) Har du någon sallad att rekommendera från din egen blogg? :)

   Radera
  2. För min del blir det ofta många ingredienser eftersom jag vanligtvis låter mina impulser styra, och då brukar jag komma på fler och fler saker jag vill ha med medan jag lagar salladen... :/

   Givetvis kan jag rekommendera många. Här är några förslag.

   http://vegologi.blogspot.com/2010/07/belugalinssallad-med-apple-rostade.html (som faktiskt var helt komponerad, eftersom jag lagade rätten i ett radioprogram.)

   http://vegologi.blogspot.com/2008/12/bnsallad-med-rostade-minitomater-grnkl.html

   http://vegologi.blogspot.com/2009/08/vaxbonsallad.html (Oerhört enkel och oerhört god!)

   http://vegologi.blogspot.com/2011/11/gronkals-och-puylinssallad-med.html

   http://vegologi.blogspot.com/2010/05/farskpotatissallad-med-rostad-paprika.html

   http://vegologi.blogspot.com/2008/07/persiko-och-morotssallad.html

   http://vegologi.blogspot.com/2011/09/kolonisallad.html

   http://vegologi.blogspot.com/2011/12/gronkalssallad-med-clementiner-sesam.html

   http://vegologi.blogspot.com/2008/05/mango-och-sellerisallad.html

   http://vegologi.blogspot.com/2010/08/selleri-och-kikartssallad-med.html

   http://vegologi.blogspot.com/2010/06/tomat-och-citronmarinerad-bondbons-och.html

   Radera
  3. Hurra, nu har jag att göra ett tag! Är bortrest över helgen, men är superpepp på att ta mig an salladsrecepten nästa vecka! TACK! :)

   Radera