2/21/2012

Växtvärk.


Vissa ord ger liksom intrycket av att en har ansträngt sig mer än en egentligen har. Ett av de orden är "plantera". För mig framanar det bilden av att med svetten rinnande från pannan stå i gassande solsken utomhus en varm julidag, med jord upp till armbågarna och en vattenkanna, spadar och diverse andra planteringsnödvändiga saker omkring fötterna... gärna kompletterat med ett par charmigt nersmutsade och småblommiga handskar i bomull (mamma hade såna vid något tillfälle under min uppväxt.). Därför blev jag nästan lite förvånad över att det var så löjligt enkelt att "plantera" både chili och paprika - och eftersom jag på vinst och förlust sådde fröna i januari, är jag nästan ännu mer förvånad över att de faktiskt gror. Den största frågan nu är om min chili också blir en wannabe-Little Shop of Horrors-växt som Calles tydligen blev förra året?

Återkommer med rapport framöver!

8 kommentarer:

 1. Åh! Vad glad man kan bli av att se såna små bäbisväxter. Hoppet om livet och våren kommer åter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa! Jag vattnade, vattnade och vattnade i typ 2 veckor innan det började hända nåt och nu växer det så det knakar! Woho! :)

   Radera
 2. Vad bra av dig att redan ha sått! Jag brukar komma igång alldeles för sent men med dina fina inspiration ska jag göra mitt bästa för att så ett gäng frön snarast.
  Hello våren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite imponerad av mig själv faktiskt, jag brukar göra som du och komma på det typ i juni... men inte i år! Ska nog banne mig sätta ett par tomatplantor när jag liksom är igång. :)
   Heja dig och lycka till! :)

   Radera
 3. Svar
  1. ...med skräckblandad förtjusning! ^^

   Radera
 4. Charlotta vet vad hon pratar om, det är en viss skillnad på så och plantera :-) Vänta du bara, de där ska så småningom ha olika små bon, sedan växter de och då vill de byta lya igen och det är någonstans då du står där med dina blommiga handskar och undra varför du drog igång planteringsprojektet. Men sedan blommar och då är allt är förlåtet och livet är underbart igen :-.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nuuu hänger jag med, det är alltså två helt skilda grenar (höhö) vi pratar om här. "Så" är den lätta biten och sen när jag redan har kärat ner mig i dem små liven så börjar de kräva "plantera! plantera!" av mig. Shit. Det är lika bra jag går och skaffar ett par blommiga handskar på en gång. Och lite nya bon till de små liven. ^^

   Radera