2/29/2012

Krogveckan: Jalla Jalla!


Krogveckan är i full gång i Göteborg och efter att ha fått en sneak peak på Avalon var jag väldigt hugad att prova på mera. Efter att ha bestämt mig för att dra med mig mor och far i fördärvet (de var visserligen inte särskilt nödbedda...) inställde vi oss på restaurang Jalla Jalla i måndags kväll - jag någon minut sen eftersom jag åkte kollektivt. Det första mamma säger till mig jag smitit ner i den mjukt upplysta lokalen är "Det är trerätters för 200 kr." Jag ler lite överseende. "Nej mamma, Krogveckan är två rätter för 200 kr, det är det hela konceptet går ut på!" Utan ett ljud räcker mamma mig menyn och banne mig:
Så startar en ett restaurangbesök med bravur! Vi var överlag väldigt nöjda med vårt besök. Jag valde getost med honung grillat bröd, bakad paprika och basilika till förrätt, spenat- och svampfyllda tortellinis med medelhavsgrönsaker till varmrätt och det var inte ens något att överväga annat än att ta tryffeln smaksatt med päroncognac, persikocoulis samt mandelknäck till efterrätt. Servicen var vänligt, påpasslig och snabb (nu var det inte vansinnigt många gäster i lokalen en måndagkväll, men det ska inte restaurangen lastas för). Mamma valde grillade lammkotletter med med frästa grönsaker, rödvinsvierge på fikon samt rotfruktsgratäng och pappa gick på den halstrade laxfilén med chili, vitlöksgrillade tigerräkor, koriandersås samt saffransris. Bägge var väldigt nöjda med sin mat, men pappan önskade sig lite mer chilisting. Han är dock en såndär som vill ha sin mat så stark att han nästan gråter, så jag skulle inte sätta alltför mycket tilltro till hans omdöme...


Ja, förlåt för bildkvalitéen. Mysljud på restauranger och mobilkamera är inte riktigt bästa vänner.Mitt enda "riktiga" klagomål på Jalla Jalla var brödet - det var av typen bake-off-handlat-på-Ica-skumgummi-typ, både i den lilla brödkorgen vi fick när vi kom och till getosten. Inte bra. Förrätten mamma och jag åt var det inget speciellt med - det var bara vad det stod, om ni förstår? Inget som fick smaklökarna att jubla. Pappa var däremot nöjd med sin carpaccio! Varmrätterna däremot - vällagat utan några större krusiduller och alldeles lagom portioner för att inte vara stoppmätt efter tre rätter (om du inte äter upp all rotfruktsgratäng vill säga). Tomatsåsen till raviolin var ljuvlig och både mamma och jag var ense om att vi LÄTT hellre hade gått på tryffeln än förrätten om vi hade fått välja - för den var GOD. Underbart krämig och inte alls för söt. Enda frågetecknet där var de dekorativa blåbären... mitt i vintern? Hallå? Citrusperiod?

När vi glada och nöjda hade betalat och skulle gå fick vi syn på en annan bra grej - söndagsmiddag, där 2-rätters kostade 139 kr och 3-rätters kostade 169 kr. Efter en snabb kik på söndagsmiddagsmenyn konstaterade vi snabbt att det här var ytterligare en bra anledning att besöka Jalla Jalla igen - för det kommer vi definitivt att göra. Ingen finsmakarrestaurang, men väl en trevlig kvarterskrog - och en sån är det alltid bra att ha i bakfickan!

6 kommentarer:

 1. Det blir till jalla dit någon gång, det hör jag ju. Med den genomtänkta efterrättstryffeln och allt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. DEN tryffeln... Jag är ingen sötsakstok och tar oftast hellre förrätt efter efterrätt om jag måste välja... men åh. Konsistensen! YUM! :)

   Radera
 2. Vi vill också ha krogvecka i vår stad, så bra erbjudande så man hade velat gå ut och käka varje kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men peta på dem då! :) Det är www.bookatable.se som anordnar Krogveckan, så om det finns intresse från stadens håll så borde de ju fundera på saken i alla fall?

   Jag HADE gått ut och käkat varje kväll om plånboken tillåtit mig... som det var nu blev det två gånger i alla fall. Ska börja spara inför nästa år på en gång! ;)

   Radera
 3. Mmm! Söndagsmenyn verkade prisvärd. Alltid bra med såna här tips när man fortfarande är rätt "färsk" i Göteborg och alltid på jakt efter bra och billiga restauranger! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Jag tycker det verkar superbra och om maten på söndagsmenyn håller samma klass som den vi fick, så är det LÄTT värt pengarna. Som sagt - ingen fine dining, men rejäl och vällagad mat. :)

   Radera