2/12/2012

Epic tårta!

Helgen i korthet - Skövde hos finaste tvillingbror, pizza-och brödbak,  inflyttningsfest och kalas med bror och hans arbetskompisar och ett tårtbak som resulterade i två epic tårtor till nyss nämnda fest och ett gäng väldigt glada och imponerade nördar.


Tillåt mig presentera tårtversionen av deras app I Love Strawberries!


Det tog mycket längre tid än vad jag trodde och var ett himla pyssel...
men jäklar, vad roligt!
Receptet på tårtbotten utan ägg lånade jag från flickan & kakorna. Den var bra, även om jag lyckades bränna den första och inte riktigt kom överens med brors ugn, som envisades med att ge kakan en väldigt tjock skorpa. Den karvade jag (mer eller mindre smidigt...) bort, formade till bottnarna så som jag ville ha dem och delade varje botten på tre.

I Boxboy (den glada figuren) hade jag i understa lagret en kaffekräm gjord på snabbkaffe, kesella och vaniljsocker. Lager nummer två var chokladgrädde, som helt enkelt var smält choklad och grädde. Utanpå är han täckt av grädde och har lakritsremmar till mun och ögon.

Till jordgubbens första lager hade jag en hemgjord vinbärssylt med svarta och röda vinbär (note to oneself: gör sylten syrligare nästa gång) och till andra lagret ett tjock, ljuvligt smetigt täcke av dulche de leche. Sen blandade jag grädden som var kvar med lite av vinbärssylten för att få en röd färg... och jordgubbkvisten är färgad med grön karamellfärg!


Jag tror det är andra tårtan jag gör i mitt liv, så jag är otroligt nöjd med mig själv. Nu ska jag kolla igenom min kalender och se vad eller vem jag kan använda som anledning att göra en epic tårta snart igen!

4 kommentarer:

 1. Härligt! Kul att det blev smarrigt. Lite sugen själv på att göra tårta nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och tusen tack för det snabba twitter-svaret! Bra att jag började i tid, det tog som sagt mycket längre än jag trodde det skulle ta! Haha, hitta på en bra ursäkt (födelsedag? Namnsdag? Tisdag? ;)) och kör på bara! :)

   Radera
 2. Jag tolkar detta som att det kommer bakas tårta när du kommer hit på besök! :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är inte helt omöjligt! ^^

   Radera