Lördagslyxlunch!
Ugnsbakad gös på spenatbädd med citron
en fin bit gös (vilka fiskar som är OK hittar du här)
fryst/färsk spenat
en citron, saft och skal
grädde
salt
peppar
färsk pasta, hemgjord eller köpt
Börja med att tina spenaten om den är fryst. Lägg hälften av spenat i en ugnssäker form, lägg gösen ovanpå. Salta och peppra efter smak. Riv citronskalet från citronen, dela citronen och kläm ena halvan över gösbiten. Om du använder färsk spenat, hacka den lite grovt. Blanda resten av spenaten med en skvätt grädde och citronskal, bred ut röran över fisken och skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Tillaga fisken varsamt (torr fisk är tråkig fisk), köttet ska vara ogenomskinligt vitt och skiva sig när du trycker på den. När fisken nästan är klar, koka upp en stor kastrull med vatten, salta och koka den färska pastan. Lägg upp pastan på en fin tallrik, lägg fisken ovanpå och glöm inte att ta av det som ligger i botten formen! Servera med den andra halvan av citronen.
en fin bit gös (vilka fiskar som är OK hittar du här)
fryst/färsk spenat
en citron, saft och skal
grädde
salt
peppar
färsk pasta, hemgjord eller köpt
Börja med att tina spenaten om den är fryst. Lägg hälften av spenat i en ugnssäker form, lägg gösen ovanpå. Salta och peppra efter smak. Riv citronskalet från citronen, dela citronen och kläm ena halvan över gösbiten. Om du använder färsk spenat, hacka den lite grovt. Blanda resten av spenaten med en skvätt grädde och citronskal, bred ut röran över fisken och skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Tillaga fisken varsamt (torr fisk är tråkig fisk), köttet ska vara ogenomskinligt vitt och skiva sig när du trycker på den. När fisken nästan är klar, koka upp en stor kastrull med vatten, salta och koka den färska pastan. Lägg upp pastan på en fin tallrik, lägg fisken ovanpå och glöm inte att ta av det som ligger i botten formen! Servera med den andra halvan av citronen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar