1/21/2010

Raw food-mellis.

Jag var ju på biblioteket i helgen och kom därifrån med ett antal böcker, varav en var "Raw food" av Erica Palmcrantz. Jag vet mycket väl att raw food inte är en modediet egentligen, utan tvärtom en mycket seriös kost som inte förespråkar "Nu ska du bara äta groddar resten av ditt liv, annars är det ingen idé!", utan tvärtom förespråkar i alla fall Palmcrantz en stegvis övergång och tycker att "Bättre lite grann ibland om det är det som funkar för dig." Det är bara en utbildning på tre år som gör mig lite för kritisk ibland och ett alltför stort antal löpsedlar som utmålat raw food som en av dessa ständiga mirakelmetoder för att gå ner fem kilo i vikt innan midsommar/jul/bikinisäsongen/påsk/festen på jobbet, och så vidare i all oändlighet. Jag är medveten om att min misstänksamhet är rätt missriktad och att raw food med största sannolikhet skulle innebära en hel del nya spännande recept och möten med nya råvaror. Så, jag försöker läsa med ett öppet sinne och tänka efter innan jag rynkar på näsan.

Ett recept på mellanmål fångade min uppmärksamhet när jag bläddrade i boken häromkvällen - det såg så busenkelt och jättegott ut! Idag blev det premiär och jag gillar det skarpt, det kommer definitivt dyka upp fler gånger i mitt kök. :)
Raw food-mellis
1 äpple
1 näve groddar
lite honung
kanel

Tärna äpplet i små bitar. Blanda med groddarna och ringla över lite honung. Ha på så mycket kanel du tycker passar.

2 kommentarer:

 1. Jag är som du misstänksam mot alla former av utlovade mirakel. Vi har en kvällspress som lever helt sitt eget liv, hoppas att alla en dag bara slutar läsa skiten och tänka lite mer själva istället, lite mer balanserat och rationellt!

  Råkosten har massor att lära oss tycker jag om näring i maten, som kan förbättra vår hälsa och ge oss inspiration till att använda livsmedel på nya vis, hitta nya råvaror osv!

  Mitt stora råkostproblem är den halleluja/väckelsestämning som finns mycket i den rörelse som hörs och syns mest från USA. Stora möten med nån karismatisk snubbe längst fram på en scen som typ lovar evigt liv. Här i Sverige är det dock sjukt sansat. mina bästa rawfoodtips på nätet är: www.bums.nu samt kivikslillaraa.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Ja, håller med. Det mesta som har väckelsemöte över sig är per definition ganska läskigt. Och kvällspressen... brrr säger jag bara.

  Härligt, de ska jag definitivt kolla upp. Något annat i raw food-väg du kan rekommendera när du ändå är igång? ;)

  SvaraRadera