Restaurangen är klart värd ett besök för den goda maten och den mysiga inredningen.
Fram på bordet kom, utan inbördes favoritordning:
- Stekta vetetortillas med ost, rostad majsaioli
- (mycket!) Getost med rödbets- & ruccolasallad

- Friterade calamares, aioli & citron
- Baconlindade dadlar (to die for!)
- Spanska köttbullar i tomatsås
- Chorizo stekt i rödvin och örter
- Vitlöksbröd
Vi satt i grupper om fyra (det var också så vi fick notorna senare, värt att tänka på om man är ett större sällskap), så vid de andra borden förekom det bland annat serranoskinka, potatistortilla och små basilikaostfyllda paprikor. Ingen av tapasen utgjorde någon besvikelse för någon, även om vissa höjdes till skyarna - själv rekommenderar jag varmt de baconlindade dadlarna och vetetortillas med majsaioli. :)
Dock några minustecken i kanten som inte hade med maten att göra; vi kände oss en aning ignorerade av servitrisen när vi skulle betala. Ett annat litet irritationsmoment var garderoben, då man var tvungen att hänga in jackan och betala 20 kr. Det är inte det att 20 kr är mycket, men det är ju samma grej som att man egentligen betalar 20 kr i inträde? En sak som det utan tvekan blir bakläxa på är att de inte hade crema catalana på dessertmenyn, men däremot hemlagad äpplekaka med vaniljglass? Hallå, hur kan man inte ha crema catalana spansk restaurang?
Något som garanterat slår ett restaurangbesök med hästlängder är givetvis att samla ihop lämplig mängd vänner och laga tapas hemma själva. Låna ett gäng tapasböcker

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar