1/25/2010

Kalashelg!

OJ, det blev mycket i helgen, men på ett jättehärligt och kul sätt.

I fredags kom min tipsoptimitiske far hem till mig och skruvade upp mina kryddhyllor när jag var iväg och tränade, så det blev en glad överraskning när jag kom hem. Sen var tanken att han skulle sätta upp en lampa i köket och en i hallen, men det blev inte förrän senare på kvällen... ganska mycket senare på kvällen, men lamporna kom upp och fungerar utmärkt, så jag är en mycket glad och tacksam dotter. :) Passade på att förena nytta med nöje på fredagskvällen, åkte hem till föräldrarna, blev bjuden på raketpizza och lånade ett antal campingstolar till min inflyttningsfest på lördagen. Sen kom jag på att jag faktiskt inte äger en golvmopp än och såg till att låna med mig det också.

Lördagen var en orgie i pyssel, städning och matlagning. C var första gästen och sen följde resten i ganska rask takt. Alla fick sittplats, maten blev jättegod, alla blev mätta, det värsta som hände var att en öl tappades på köksgolvet och min kreativa idé om att skapa ett soffbord genom att ställa två papplådor på varandra och sen lägga en fin broderad duk över lockade fram ett antal leenden under kvällens lopp.

Världens godaste hummus, knäckebröd och chilinötter (inte på mitt samvete).
Det experimentella brödet tillsammans med olivolja och salt.Pizzakalas! Uppe till vänster vanlig Capricciosa med champinjoner och skinka, uppe till höger färska tomater, champinjoner, rödlök och fetaost (personlig favorit) och nere till höger halva pizzan med vitlöksstekt zucchini med soltorkade tomater och andra halvan med bacon och gul lök.

Kvällens efterrätt stod C för, som även var kvällens födelsedagsbarn. Hennes choklad- och hasselnötstårta ur "A piece of cake" hann jag inte ta kort på innan den försvann, men den var otroligt god och sådär härligt mäktig som en chokladtårta sig bör vara. Här hittar du receptet på den, ifall du inte är lycklig ägare till kokboken (det är jag. :))

Söndagen var jag bjuden på C:s födelsedagsmiddag och satt glatt och stoppade i mig bakpotatis med lax-pepparrotsröra, räkröra och kyckling-curry-röra, för att avsluta middagen med att för första gången i mitt liv äta tiramisu. Det blir definitivt inte sista gången vill jag lova! :)

2 kommentarer:

  1. Fantastisk fest! Såå kul att du diggade hummusen - en riktig favorit!

    SvaraRadera
  2. Jag tror jag åt mest hummus av alla... och det blev dessutom över, så jag går och drar i kylskåpet i tid och otid. :P

    SvaraRadera