När jag fyllde år senast fick jag en lergryta i present och blev hjärtans glad, för det var verkligen något jag hade önskar mig (sen hur många 23-åringar som önskar sig lergrytar på sina födelsedagar, det är en annan fråga). Jag har inte fått (tagit mig) tillfälle att inviga den, förrän just ikväll.
1 kyckling som saltades, pepprades och skvättes över soja samt rapsolja.
I kycklingen: några klyftor lime, rödlök och ingefära.
Utanför kycklingen: en bit vitkål, två potatisar, en morot, resten av rödlöken och limen, ingefära och en majrova. Grytan åkte in i kall ugn som sattes på 200 grader och stod sen där och gottade sig i 1,5 timme.
När den kom ut såg det ut såhär:
I frysen har jag efter ikväll dessutom följande:
- 2 stycken perfekt tillagade kycklingfiléer
- 1 kycklingklubba och 1 vinge
- lite skrovkött som jag ska använda till att pimpa typ en soppa med
- en burk med galet goda grönsaker
- en iskubsform med ljuvligt god sky
Inte så illa pinkat för 1,5 timmes ickejobb?
(och grytan var inte ens särskilt jobbig att få ren. :))
jag. Måste. Ha. En. Lergryta!!
SvaraRaderaMajrova minsann, hur var det?
SvaraRaderaPuss