2/21/2010

Surt svar på söt fråga.

Efter ha fått ett jättesug efter sweet chilisås i veckan har jag kommit fram till att det blir nästa veckas projekt att försöka mig på att laga egen. För lite inspiration och tips om hur jag bör gå tillväga kikade jag runt lite på nätet och kommer till Aftonbladets hemsida, där en Anette frågat precis samma sak till deras matskribent. Jag tappade hakan när jag läste att han svarade:

"Det finns en del saker man ska överlåta åt proffsen, som exempelvis att filea plattfisk, göra sushi, installera starkström och jag tror att tillverkning av sweet chili-sås också hamnar i den kategorin."

Hallå? HALLÅ?! Hur i hela fridens namn kan man vara så otroligt arrogant och bara dissa någons lust och initiativ till att försöka göra något själv? När han sedan väl ger henne ett receptförslag börjar han med: "Om du absolut vill snickra din sås från scratch så föreslår jag...". Sidan är från 2006, så det hela måste väl ändå betecknas som att vara över och förbi... men ändå. Så nedlåtande. Vad hände med peppingen och "Du vill pröva på något nytt? Vad roligt!"-tänket? Hoppas jag aldrig någonsin gör så mot någon.


När jag har slutat vara upprörd sällar jag mig till Anettes skara och puttrar ihop något i veckan. Återkommer om resultatet. :)

2 kommentarer:

  1. You go! Håller med dig avskräckande tråkmånsar är inte vad världen behöver! (f ö: vaffan?! Man gör ju asbra sushi hemma med lite övning!)

    SvaraRadera
  2. Precis! Och sen när är matlagning jämförbart med att installera starkström? Vilken maträtt riskrerar man att få ett antal volt ström genom sig genom att pröva på? Jösses. Det finns alla typer av människor uppenbarligen.

    SvaraRadera