Vår kära torsk har haft det lite besvärligt i våta vatten ett tag, men börjar enligt de senaste rapporterna att hämta sig. Riktig glad blev jag förra veckan när mitt Willys annonserade ut extrapris på fryst ekologisk torsk. Fisk är så otroligt tacksam mat, lätt att tillaga och gifter sig perfekt med citrus och tänka sig, vad fanns i mitt kylskåp om inte en nästan bortglömd lime? Ett säkert kort som förgyllde både min onsdag och torsdag.
Limetorsk i ugn
400 g fryst ekologisk torsk
1 lime
bladspenat (tinad och urkramad om den varit fryst)
svartpeppar och salt
rapsolja
Tina torsken i kylen över natten. Sätt ugnen på 200 grader. Smör en ugnssäker form med rapsolja, bottna formen med bladspenat. Lägg fisken ovanpå spenaten och riv limeskalet över. Pressa också limesaften över, salta och peppra. In i ugnen ca 15-20 minuter och mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar