3/01/2010

Allt som är rosa är väl bra?

Magisterstudier innebär en hel del datortid, och eftersom jag hittills har de böckerna jag behöver och resten på nätet, blir det mycket hemmasittande. Många koppar te blir det, men någonstans på förmiddagen krävs det något att stoppa i magen för att orka hålla tankeverksamheten igång.

Den här mellisen återkommer ofta - den är enkel, jättegod och ätes med fördel ut tekopp. Emot sig har den att ser ut som rosa gegga (därför tänker jag INTE lägga ut bild på den och avskräcka folk), men vem bryr sig? Blunda, tugga och njut!

Rosa mellisgegga
en näve frysta röda vinbär
en näve frysta blåbär
1/2 dl fritt valt hackade nötter och frön
en handfull havregryn eller müsli
sojamjölk (det blir säkert gott med annan mjölk också, men jag tycker smaken av sojamjölk passa väldigt bra i den här geggan.)

Tina bären - de ska vara mjuka men inte varma. Ha i nötter och havregryn/müsli, häll över sojamjölk tills de översta grynen precis liksom "flyter upp". Rör ihop till en rosa röra och ät på en gång!

2 kommentarer:

  1. Är inte allt som är rosa och gott fint? ;D Jag gjorde en ansiktsrengöring med havregryn, yoghurt, hallon och honung, och jag tyckte att den såg jättegod ut! (det var den också iofs, och betydligt trevligare att råka få i munnen än annan rengöring =)). Men jag lade visserligen inte heller ut någon bild på den på bloggen...

    SvaraRadera
  2. Haha, klart det måste vara så! Det låter som den ultimata hudvårdsprodukten - går att göra själv, inte särskilt dyra ingredienser och smakar inte illa. Sen behöver den ju inte se snygg ut, den gör oss snygga istället. ;)

    SvaraRadera