3/23/2010

Recepttips till flärdfull förfest sökes!

Det finns en klubb i min stad som bara förekommer varannan månad - det är dresscode, förköp av biljetter och hela faderullan. Till extravagant fest krävs också extravagant förfest och förra gången svängde jag och C ihop plockmat. En matig del i form av små piroger, brödpinnar (för tjocka grissini) och youghurtdip med persilja och en söt del bestående av lingonsyltkakor med vanilj samt petit chouxer fyllda antingen med grädde, röda vinbär och honung eller chokladkräm med apelsin och rom. Allt som allt en fantastisk kväll.

Så, för att komma till saken - den 10 april är det dags igen och jag kan för mitt liv inte komma på något nytt att bjuda på som är i fingerfood-format, inte behöver serveras varmt, är galet avancerat och som gärna får gå att förbereda. Jag vill så gärna ha det lite special, lite lyx och flärd (tänk Moulin Rouge, Frankrike, renässansen). Så, jag ber om lite recepthjälp och tips - vad hade du fixat ihop till din extrapiffiga förfest?

2 kommentarer:

 1. Jag siktar på dessa två till min inflyttningsfest i vår, kanske kan vara något?
  http://matalskaren.taffel.se/2010/01/01/recept-svart-bondipp-at-manga-manga/
  http://gittosmat.taffel.se/2010/02/03/guldgula-pinnar/

  SvaraRadera
 2. Om det är Frankrike du är ute efter så är ju macarons ett måste! Trevliga Mia Öhrn har ett bra recept på sin blogg (http://miaohrn.wordpress.com/recept/ ) men jag råder dig att för en gångs skull följa receptet till dem för macarons är lite kinkiga ;) Gällande fyllningen så kan man dock ta ut svängarna och jag har tänkt testa citronfyllning samt mörk chokladtryffel någon gång snart =)Fast om du inte gillar maränger så kanske inte macarons är någon favorit.

  Briocher är ju väldigt franskt, liksom croissanter, om du vill ge dig på att baka något så tidskrävande =)Annars går det ju mer än bra med nybakade baguetter, kanske med hemmagjort smör dagen till ära, och med franska dessertostar, god skinka samt inlagda grönsaker.

  Eller varför inte moules marinière med baguette till det! Musslor är ju så gott...

  Jag hojtar igen om jag kommer på något mer matigt, av någon anledning är min hjärna mest inställd på bröd och bakverk =D

  /Linda

  SvaraRadera