Så, efter recept i Vår Kokbok åkte 1,5 dl vatten, 5 msk ättiksprit och 5 msk socker i en kastrull och fick koka upp. Lagen ställdes för att svalna. I en burk varvades en burk avrunnen inläggningssill skuren i bitar, med 10 krossade kryddpepparkorn, 5 krossade vitpepparkorn och en skivad röd lök. Nu står burken och gottar till sig i kylskåpet, så återkommer jag imorgon när jag tagit första smakbiten. :)
Jag känner mig (nästan) alltid lika stolt över det jag lyckaas åstadkomma - Titta! Kan själv!
Förresten! I helgen lämnar jag hemmets trygga vrå för att packa in mig i en bil och tillsammans med mamma och pappa åka och hälsa på mormor och morfar. Jag längtar jättemycket efter dem, så det ska bli jätteroligt! När jag pratade med mormor sist nämnde hon kräftorna vi fiskade i somras (vi äger nämligen delar i tre sjöar tillsammans med vårt sommarställe, där vi fiskar egna kräftor i augusti. Kräftveckan är en av mina absoluta höjdpunkter under året.) och om det inte bara är önsketänkande från min sida blir det kräftkalas på lördags. Sommarfeeling big time. Haha slaskvintern, släng dig i väggen! :)
Tack för alla fina varma kommentarer på min blogg. De värmer så himla mycket!
SvaraRaderaTack!