3/29/2010

Helgnöje.

Min variant av avkoppling är att ta mig lite tid att baka och pyssla lite extra, så efter varje helg brukar det finnas något nytt och kul i mitt kök. Den här helgen passade jag på att baka lite beroendeframkallande knäckebröd . När jag ändå var igång prövade jag, efter en lång tids nyfikenhet, att göra bovetecrunch efter Mikkans regi. Efter lite insikt i raw food-världen är jag helt såld på bovete och älskar det. Blötläggning över natten, hacka lite nötter, ett par dadlar, en frukt, dofta över en hög med kanel och halleluja. Så, hur fel kan lite bovetecrunch bli? Jag prövade det på min smoothie imorse och det visade sig inte vara fel överhuvudtaget. :)

Bovetecrunch efter blötläggning, före en 20timmarsvända på 40 grader i ugnen.

På söndagsmorgonen vidgade jag G:s vyer och bjöd henne på american pancakesfrukost, där hon prövade dadlar för första gången. Jag ångrar att jag inte tog kort på hennes ansiktsuttryck - med pannan i djupa veck och blicken förlorad långt i fjärran verkligen smakade hon noga på dadeln och försökte känna in alla dimensioner av smak, konsistens och textur. Damn right girl! Så ska man smaka på mat!

2 kommentarer:

  1. Så kul att du också gillade crunchen, den är en favvis här! Min mamma vill alltid ha, jag gör med vanilj, aprikos och kardemumma i gåbortspresent och snart testar jag en ny variant med pecan och nyponskal! :)

    SvaraRadera
  2. Det kan jag verkligen tro, och vilken bra idé att ha i gå-bort-present! Jag hade ingen vanilj den här gången, den burken stod i en annan lägenhet, men det blir nästa version. Ser fram emot utvärderingen av nypon och pecan... och allt annat som uppenbarligen händer i ditt kök. Vilken teaser! :)

    SvaraRadera