3/12/2010

Ta tillvara på det som går.

Igår hade jag pluggpaus vid lunch för att åka och handla. Hos min grönsakshandlare brukar de ha en låda med "rester" - sånt som inte egentligen är helt oätbart, men inte går att sälja till fullpris. Det kan vara frukt och grönsaker som är väldigt stötta, hälften är mjuk, och så vidare. Igår låg det en stoor påse svamp där, lite skrynklig och torr såvitt jag kunde bedöma, men inte dålig på något sätt. "Är den redan lite torr kan jag ju lika gärna torka den." tänkte jag, och efter att ha gått igenom den idag konstaterat jag att det var kanske 4 svampar totalt som inte går att äta. Jag har aldrig torkat svamp förut i hela mitt liv, eller använt torkad svamp i matlagning, men det ska ju varken vara särskilt svårt eller komplicerat. Så, på lägsta värmen och med ugnsluckan på glänt simulerar min ugn "t ex ett pannrum eller en balkong i soligt och torrt väder." enligt Vår Kokbok. Det roligaste är att 2/3 av svampen har jag inte en aning om vad det är för något - champinjonerna kände jag igen, men resten är en gåta. Nåja, hittills har jag inte stött på någon svamp jag inte gillar. :)

Hyfsad utdelning för 10 spänn? :)

1 kommentar:

  1. Heja!

    Torkad svamp är mums
    Ta vara på det som går är super

    Supermums kan aldrig bli fel ;-)

    Vänliga Fjällhälsningar

    SvaraRadera